Steaua se afla la un pas de calificarea in finala Cupei UEFA. Doar 90 de minute (sau 120) o mai despart de o performanta pe care nimeni nu o credea posibila la inceputul aventurii europene a Stelei.

O finala de cupa europeana este un vis mai aproape ca oricand sa devina realitate in aceasta seara, cand ultimul obstacol, Middlesbrough, poate fi indepartat. Finala Cupei UEFA va avea loc in data de 10 mai la Eindhoven. In cealalta semifinala se intalnesc Shalke si FC Sevilla, in tur scorul fiind egal 0-0.

Cosmin Olaroiu nu poate conta pe Banel Nicolita si Sorin Paraschiv, suspendati. Acestia au facut insa deplasarea in Anglia si vor privi meciul din tribune. In ceea ce-l priveste pe Victoras Iacob, acesta s-a antrenat in ultimle zile cu echipa, dar este putin probabil sa faca parte din primul 11.

Delegatia Stelei a plecat ieri la pranz cu un charter inchiriat de Gigi Becali pentru 100.000 de euro. Marele absent este chiar presedintele clubului, Marius Lacatus, care a declarat ca are niste probleme personale de rezolvat.

Din cate se pare, insa, acesta vrea sa renunte la functia de conducere din cadrul clubului, pentru a reveni in "iarba" ca antrenor, mai ales ca relatiile sale cu Mihai Stoica nu sunt dintre cele mai bune.

Nu mai putin de cinci jucatori de la Steaua se afla la limita suspendarii: Cristea, Radoi, Ogararu, Goian si Dica.

Si "Boro" are probleme de efectiv. Schwarzer, Mendieta si Pogatetz, toti accidentati, nu vor juca sigur, iar tanarul Cattermole a revenit la antrenamente dupa o leziune la genunchi. Australianul Mark Viduka s-a antrenat normal si este apt de joc.

In schimb, capitanul Gareth Southgate a lipsit de la antrenament, desi duminica a jucat in semifinala Cupei Angliei cu West Ham.

Partida Middlesbrough FC - Steaua Bucuresti, care se va disputa joi, de la ora 22.00, pe Riverside Stadium, va fi oficiata de o brigada de arbitri din Slovacia, avandu-l la centru pe Lubos Michel.

Lubos Michel, in varsta de 38 de ani si arbitru FIFA din 1994, a mai arbitrat Steaua tot la un meci cu o formatie din Anglia, Aston Villa, scor 2-1, disputat la Bucuresti. El va fi ajutat de asistentii Martin Balko si Roman Slysko, iar rezerva va fi Vladimir Hrinak. Observator pentru arbitri a fost delegat Peter Mikkelsen din Danemarca.

Lubos Michel este cel care a acordat penalty-ul prin care Norvegia a remizat, 1-1, cu Romania, in preliminariile CE 2004. Atunci Lubos Michel a vazut un hent inexistent la Chivu.

In acest sezon, Steaua a disputat 17 partide in cupele europene, patru in Liga Campionilor si 13 in Cupa UEFA. A obtinut opt victorii, sapte meciuri s-au incheiat la egalitate si a fost invinsa de doua ori. A marcat 28 de goluri si a primit doar sapte.

Liga Campionilor

• turul II preliminar: Shelbourne - Steaua (0 - 0 in tur si 1- 4 in retur)

• turul III preliminar: Steaua - Rosenborg (1-1 si 2-3)

Cupa UEFA

• turul I: Valerenga - Steaua (0-3 si 1-3)

• in grupe: Steaua - Lens 4-0, Sampdoria - Steaua 0-0, Steaua - Halmstad 3-0, Hertha - Steaua 0-0.

• saisprezecimi: Heereenven - Steaua (1-3 si 1-0)

• optimi: Steaua - Betis (0-0 si 3-0)

• sferturi: Rapid - Steaua (1-1 si 0-0)

• semifinale: Steaua - Middlesbrough (1-0 in tur)