In Valcea sunt in prezent circa 26 de publicatii. Doua televiziuni si trei posturi de radio, se pare ca valcenii sunt mari iubitori de presa… si sunt mereu cu telecomanda in mana sa vada show-rile pe care televiziunile locale le transmit.

E greu sa-ti pastrezi decenta si demnitatea in aceste conditii. Numarul mare de publicatii sunt un indicator social alarmant: ANARHIE…ce spun politicienii in publicatiile pe care ei le cultiva si le controleaza nu are nici o legatura cu viata pe care romanul de rand o indura zi de zi.

Confuzia care se face in mod intentionat, atacurile pe care persoane calificate, mercenari impotriva oricui, incearca sa se ridice si sa spuna ce gandesc; au cauze bine definite, clare, dezinformarea populatiei atata timp cat opinia publica nu mai face doi bani in Romania, atunci ce rol mai are presa? Ea este un monolog surd al unor oameni politici, pentru care atributul uman este exagerat.

Dupa scandalul de la CNSAS in Romania a inceput campania electorala. La Valcea, in conferinta de presa, liderul liberal Emilian Francu il ataca direct pe nimeni altul decat pe Presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Romania este acum o oala sub presiune gata, gata sa explodeze...paradoxal, numai interesele lor meschine ne mai tin in echilibru.

E greu sa faci o stima, pentru ca totul e trucat, la fel cum se faceau raportarile pe vremea cand Romania era condusa cu secera si ciocanul... regizorii sunt aceiasi, dar avem noroc ca acum sunt mai grasi si speram sa se miste mai lent...sa ramana putin spatiu si pentru adevar.

La Valcea motive pentru razboiul total sunt sute si suntem pe punctul sa asistam la cea mai crunta confruntare, pe plan local PD-isti s-au consolidat, primarul Gutau si prefectul Handolescu nu au stat cu „mainile in san”, dintr-un partid de buzunar care nu avea nici macar sediu propiu inainte de alegeri, sunt acum in top...liberalii dupa ce i-au luat in spate si i-au trecut parleazul se poate spune ca din toata vaca, au ramas numai cu coada.

Lupta fraticida PNL-isto PD-ista se anunta cea mai interesanta la Valcea, pentru ca liderii acestor formatii sunt tineri care s-au maturizat in timpul „democratiei” si cunosc bine jocul de culise.

Vrem sa vedem cum o sa se comporte conservatorii, dar nu cred ca o sa ne asteptam la ceva important din partea lor.. Becsenescu construieste cartiere in capitala...asa ca „purii” o sa faca la fel ca pana acum, o sa asiste si o sa il cumpere pe invingator.

PSD la Valcea nu s-a trezit inca din coma si se pare ca nu are lideri care sa puna barca la apa.

Toate cele 26 de publicatii sunt in slujba unuia sau altuia asa ca ele exprima viata politica in Valcea sunt oglinda celor care pretind ca guverneaza aceasta tara.

Paradoxul este ca, cu toate ca sunt asa multe publicatii la tarabe, multi nici nu mai aduc ziarele...tirajele fiind de cateva sute, asa ca in presa a aparut un nou curent ziarul personal, pe care sa-l citesca catelul, pisica si soricelul casei, pentru ca nici aia care le scriu nu le citesc.

Unde se va ajunge, ramane de vazut. Se poate ca in viitor sa putem citi cate un ziar la fiecare scara de bloc, iar opiniile exprimate de la o scara la alta sa difere total si astfel sa pierdem notiunea de „apa calda", de „caldura", de „teava sparta". Va fi ca si astazi, dar la o dimensiune ceva mai meschina.