Dupa ce a pierdut licitatia pentru construirea cartierului Tineretului, actionarul majoritar al societatii bucurestene Impact SA, Mircea Popp, vrea sa puna stapanire pe echipa de fotbal “U” Cluj. Surse din conducerea Universitatii au recunoscut pentru BZA ca Impact SA a trimis clubului o scrisoare de intentie pentru preluarea clubului clujean.

Presedintele Consiliului de Administratie al CFM Universitatea Cluj, Lucian Danciu, a confirmat faptul ca au primit o scrisoare de intentie de la Impact SA, dar aceasta trebuie sa fie votata de actionari: “Am primit intr-adevar o scrisoare de intentie de la Impact SA.

Urmeaza sa stabilim o noua intalnire si cu ceilalti actionari ai firmei si ai clubului si in functie de programul lor vom stabili cand ne vom putea vedea. Eu am avut o discutie de principiu cu domnul Popp, dar nu este decizia mea ci a actionarilor. “

El a dezvaluit ca oferta a venit dupa ce Impact SA a aflat ca a pierdut licitatia pentru Cartierul Tineretului: “Asta m-a mirat si pe mine, ca am primit scrisoarea dupa ce s-au aflat rezultatele licitatiei pentru Cartierul Tineretului.

Si chiar l-am intrebat pe domnul Popp daca stie ca au pierdut si daca mai este valabila oferta si mi-a spus ca stie acest lucru si oferta mai este valabila”, a mai adaugat Danciu.

Principaul actionar al “Sepcilor rosii” este Consiliul Local, care detine peste 80 la suta dintre actiuni, dar care, in conditiile neindeplinirii obiectivului, nu pare dispus sa aloce mai mult de 3,7 miliarde de lei vechi, la rectificarea bugetara din toamna.

La stabilirea bugetului Consiliului Local cele doua cluburi de fotbal CFR si “U” Cluj au primit fiecare cate 7,5 miliarde de lei.

Banca Transilvania si firma Oncos, ceilalti doi sponsori importanti ai Universitatii Cluj vor aduce fiecare cate doua miliarde de lei. Alte 150.000 de euro ar putea veni de la Poli Timisoara pentru transferurile lui Soporan si Bus, in cazul in care noul antrenor al banatenilor, Razvan Lucescu, decide ca are nevoie de acestia.

Daca pana in 6 iulie nu vor intra banii in conturile lui “U” atunci cei doi se vor intoarce la Universitatea.

Speculantul Popp

Dan Popp a pierdut, recent, batalia pentru constructia celui mai ambitios proiect imobiliar derulat in Cluj, motiv care explica intr-o oarecare masura si reorientarea lui spre fotbal. Popp a utilizat diverse mijloace pentru a castiga licitatia organizata de Primaria clujeana. Astfel, acesta a incercat sa faca presiuni, trimitand SMS-uri membrilor comisiei pentru licitatie.

Faptul ca imperiul lui Popp rezista, ba mai mult se dezvolta, e inexplicabil in conditiile in care, in Bucuresti, Oradea sau Constanta, clientii societatii au fost tratati cu amenintari si santaje.Un mijloc folosit de cei de la Impact SA de a face bani s-a dovedit a fi “specula valutara”. Faptul ca cei de la Impact SA au castigat din diferenta de curs valutar nu constituie o neregula.

Cel mult acest procedeu ar putea fi denumit “specula”. Dar cand au fost luati prin surprindere de cursul valutar stabilit de BNR care le aducea pierderi substantiale, prin natura contractelor incheiate, cei de la Impact SA au dorit sa imparta deficitul cu clientii.