UPDATE "Premierul Emil Boc a avut dimineata o discutie cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, din care a reiesit ca propunerile legislative (n.red. adoptate in Camera Deputatilor)nu sunt in concordanta cu strategia fiscal-bugetara unde se prevede TVA de 24%", a declarat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, facand referire la situatia creata in Parlament in urma adoptarii legilor privind reducerea TVA la 5% in privinta alimentelor de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei. Ioana Muntean a mai spus ca "este asteptata finalizarea procedurilor pentru a vedea daca este necesara sau nu interventia Guvernului".

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, Guvernul este pregatit sa modifice cele doua proiecte de legi prin ordonanta de urgenta, asteptandu-se deocamdata decizia presedintelui Traian Basescu in ceea ce priveste promulgarea acestor acte.

Premierul a discutat cu ministrii despre situatia creata la Camera Deputatilor, atragandu-le atentia ca a fost "o greseala pe linie" si ca trebuie asteptata decizia presedintelui Basescu, relateaza Mediafax, care citeaza surse participante la sedinta saptamanala a Guvernului.

"Situatia din Camera Deputatilor a fost discutata de premier cu ministrii, iar premierul le-a spus ca a fost comisa 'o greseala pe linie'. Nu au fost analizate solutii, precizandu-se ca, deocamdata, se asteapta decizia presedintelui", au afirmat sursele citate.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.