Dupa sapte ani de cautari, fugarul Vasile Condrea, un temut criminal si posibil asasin in serie, a fost prins ieri, la prinz, de politistii bucuresteni. Condrea evadase din arestul politiei pe 22 octombrie 1996. Intre timp, el a fost condamnat la 23 de ani inchisoare pentru o crima comisa cu sadism si pentru mai multe furturi din locuinte.

Vasile Condrea , 38 de ani, urmarit general pentru omor, a fost prins ieri in zona Bucur Obor, sectorul 2. El a evadat, in octombrie 1998, impreuna cu “locotenentul” sau, Serban Gon, din arestul Sectiei 21, desi, in mod normal, ar fi trebuit sa se afle fie la Parchetul Capitalei, fie in puscarie, pentru ca fusesera deja trimisi in judecata pentru crima.

Cei doi, impreuna cu alti doi complici (Florian si Adrian Dumitrescu), sint acuzati ca, in ianuarie 1996, l-ar fi torturat si aruncat de viu intr-o hazna pe Viorel Munteanu - un alt hot din banda -, suspectat de turnatorie.

Pentru a fi siguri ca nu va fi descoperit cadavrul, criminalii au legat mai multe obiecte metalice de victima aflata in agonie si, ulterior, au turnat peste ea 25 de kilograme de soda caustica. Doi ani mai tirziu, in februarie '98, scheletul a iesit la suprafata, iar criminalii au fost prinsi, cercetati si trimisi in judecata.

Intre timp, in legatura cu Condrea a aparut suspiciunea ca ar putea fi criminal in serie, numele sau fiind legat de alte una sau doua crime produse in Bucuresti si la Constanta. In perioada in care s-a aflat in libertate, criminalul a schimbat zeci de gazde in Bucuresti, folosind de fiecare data alta identitate.