Si totusi, cine este Bobby Long? Unul dintre personajele remarcabile ale lui John Travolta, poate fiindca nu plesneste de comercial si se ghideaza dupa regulile filmelor mici, fara bugete care sa darame ghiseul. Roluri care mizeaza pe interpretare, nu pe efecte speciale precum acelea din "Swordfish".

Partenera lui Travolta ii este Scarlett Johansson, americanca de 21 de ani care a «imbracat» un rol atat de frumos in «Pierduti printre cuvinte». Ea reuseste ca, si de data aceasta, sa transmita la fel de mult, fara sa se remarce printr-o gestica sau mimica bogata.

«Cantec de iubire» e o poveste trista, prin care traverseaza meteoric cateva clisee, dar imbinate atat de iscusit incat nimic nu devine deranjant. Purslane Hominy Will, interpretata de Scarlett Johansson, e o tanara mai retrasa de felul ei, plecata de acasa si care afla la un moment dat ca mama ei a plecat dintre cei vii. Locuind acum in New Orleans, Pursy revine acasa.

Evident, in casa parinteasca - a mamei, mai precis - nu se astepta sa mai gaseasca pe cineva, numai ca surpriza este de proportii. Doi barbati, Bobby Lane si Lawson Pines, locuiesc de mai multa vreme aici, in baza unor relatii de care ea nu avea habar.

Desi nu e foarte clar de ce nu ii da afara, oprita de retineri nu prea clar exprimate, Pursy le va permite celor doi sa ramana acolo, ingaduindu-si astfel ei insasi o «calatorie» cu adevarat unica. E o pelicula destul de rece, dar romantica in acelasi timp, petrecuta sub soarele infierbantat al orasului New Orleans.

Filmul a fost scris - si regizat - de Shainee Gabel, careia i-a luat nu mai putin de cinci ani pentru a-si materializa proiectul. O perioada destul de lunga pentru ca la sfarsitul ei sa produca ceva de soi, dar care a fost la un pas de a nu se incheia cu o victorie cinematografica. Prima persoana care si-a aratat interesul fata de proiectul lui Gabel a fost producatorul Paul Miller.

Desi acestuia i-a placut ce i s-a prezentat la discutiile preliminare, tot a mi durat o vreme, pana cand Shainee a urmat cursurile "Sundance Screemwriter’s Lab". Filmul ei este clar unul lucrat, inspirat si, daca povestea reuseste sa fure, restul este poveste.

Trebuie sa va inarmati insa cu un pic de rabdare, fiindca este atat de cald in film incat lucrurile se intampla ceva mai greu!