Grupul francez da 100 de milioane de euro pentru a infiinta in Dambovita un nou centru de dezvoltare.

Constructia demareaza in 2007. Renault isi muta in Romania o parte din activitatile de proiectare a noilor modele. Compania franceza isi va face la noi in tara un centru complet de proiectare, dezvoltare si testare.

O parte din viitoarele modele din gama Renault vor fi concepute si testate de ingineri romani. Valoarea investitiei va fi pentru inceput de 100 de milioane de euro. Alte doua astfel de centre vor fi construite in Coreea de Sud si in Brazilia.

Extinderea gamei

Producatorul francez doreste ca in urmatorii cativa ani sa proiecteze si sa industrializeze nu mai putin de 26 de modele noi, dintre care 13 vor inlocui modele care exista in prezent, iar alte 13 vor fi complet noi.

„Strategia Renault pentru anii urmatori prevede o dezvoltare fara precedent a gamei de automobile. Pentru a indeplini acest program nemaiintalnit, departamentele de proiectare existente nu ar fi facut fata”, ne-a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia.

La nivel mondial numarul salariatilor angrenati in acest proiect va creste cu 3.000 de oameni, care vor fi angajati in cele trei centre de proiectare. Dintre acestia, pana la 1.400 vor lucra in centrul din tara noastra, sustine Stroe.

Integral in EVZ