Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a trimis Comisiei juridice, spre reexaminare, 18 din cele 77 de articole ale proiectului de lege prinvind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate.

Paragrafele vizate privesc atributiile in domeniul controlului averilor si al incompatibilitatilor, caracterul public al rezultatelor verificarilor, accesul la datele bancare ale celor verificati si eliminarea subordonarii fata de Parlament. Noul raport al comisiei trebuie finalizat pana luni, 30 octombrie, astfel incat legea sa poata fi dezbatuta din nou in plen inainte de 2 noiembrie.

Cele 18 articole ce vor fi redezbatute sunt numerotate, in varianta initiala a proiectului, cu 1, 2, 4 alin 2, 5, de la 18 la 30 inclusiv, 38, 39 si 53.

Pe perioada dezbaterilor, partidele au respectat intocmai intentiile de vot anuntate luni seara. PSD, UDMR, PRM si PC au sustinut modificarile aduse de comisie, in timp ce PNL si PD au incercat readucerea proiectului la forma initiala.

Au existat cateva modificari asupra carora deputatii au reusit sa se inteleaga. Acestea se refera la eliminarea obligativitatii declararii averilor de catre ca persoanele din conducerea cultelor religioase si a unitatilor de cult recunoscute prin lege. Conform votului din plen, nici membrii Consiliului Economic si Social nu vor fi obligati sa depuna declaratii de avere.