Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, si-a atacat iarasi partenerii de guvernare, acuzandu-i ca au alocat un buget prea mic ministerului pe care-l conduce. Intr-o conferinta de presa, Seres a declarat ca "exista o preocupare furibunda a partidelor coalitiei pentru taierea bugetului MEC, desi opozitia ne-a inteles problemele. Ne vom lupta pentru atragerea finantarilor.

Ministrul a reamintit ca bugetul este “77% din ceea ce avem nevoie” si a avertizat ca acest lucru afecteaza atat proiectul de inchidere si ecologizare a a minelor, cat si sumele pentru sustinerea exporturilor, care, in opinia sa, sunt extrem de mici.

Referitor la deschiderea reactorului doi de la centrala nucleara de la Cernavoda, Seres a spus ca “programul nuclear este menit sa asigure siguranta si independenta Romaniei si va fi nevoie sa atragem investitori privati in domeniul nuclear pentru ca procesul de deschidere a reactoarelor este mult prea lent numai cu finantare publica”.

Unitatea doi a centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda va fi deschisa la jumatatea anului viitor, iar dupa punerea in functiune a unitatii, centrala va furniza aproximativ 18% din productia nationala de electricitate.