Debutul Festivalului International de film Transilvania se suprapune anul acesta peste protestele sindicalistilor de la Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor RomaniaFilm.

Presedintele Sindicatului Liber Romania Film, Bikfalvi Zoltan Maria declara ca a dat un ultimatum Consiliului de Administratie a regiei ca pana astazi la ora 12 sa isi dea acordul, printre altele pentru blocarea transferului cinematografelor catre primarii si numirea unui nou director la conducerea RADEF, in persoana lui Ioan Moraru.

Bikfalvi avertizeaza ca in caz contrar la Festivalul International de Film Transilvania, sindicatul va avea grija ca invitatii straini sa afle despre revendicari si despre situatia cinematografelor romanesti. Cu ajutorul confederatiei Cartel Alfa Cluj vor fi impartite materiale informative printre cei care vor veni la cele doua cinematografe RADEF de la Cluj: Republica si Arta.

Ar fi al doilea an in care festivalul ar interfera cu manifestari de protest, dupa ce in 2006 activisti ecologisti au protestat impotriva parteneriatului dintre organizatorii TIFF si Gabriel Resources. Sindicatul Liber Romania Film nu va boicota insa in nici un fel evenimentul, a dat asigurari Bikfalvi.