Prima bucată de 5 hectare din Parcul Liniei este deschisă din 1 iunie 2023. Strada Liniei, pe care se află o cale ferată dezafectată care deservea mai multe fabrici de la granița dintre cartierele Militari și Drumul Taberei, ar putea deveni primul parc liniar dezvoltat în București pe o fostă structură industrială, după celebrul model High Line, din Manhattan-ul newyorkez. O fâșie lungă de câțiva kilometri din sectorul 6, această stradă poate deveni o piesă de domino importantă, care să îmbunătățească două mari bube ale Bucureștiului: lipsa spațiilor verzi, dar și traficul sufocat.

Parcul LinieiFoto: Ciprian Ciucu Facebook

Totul depinde însă de cum vor reuși să se înțeleagă primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, cu primarul general Nicușor Dan, care au planuri diferite pentru această stradă, aflată în prezent în administrarea Primăriei Capitalei.

Astfel, Strada Liniei este inclusă în planul primarului Nicușor Dan privind trenurile metropolitane, dar și în încercarea edilului de sector Ciprian Ciucu de a le oferi cetățenilor mai mult spațiu verde prin crearea unui parc liniar, pe modelul Coulée verte din Paris sau High Line din New York. Celebrele puncte de atracție din cele două metropole s-au născut din foste linii de tren dezafectate care au fost înlocuite.

Chiar dacă proiectele celor două administrații se bat aparent cap în cap, reprezentanții lor au explicat pentru Panorama că sunt în căutarea unor soluții care să îmbine ambele nevoi ale Capitalei.

Citește continuarea pe Panorama.ro.