Doi muncitori au fost raniti, duminica dupa-amiaza, pe platforma Rompetrol Rafinare (Rafinaria Petromidia), in timp ce lucrau la o conducta cu apa fierbinte, victimele fiind transportate cu ambulantele la Spitalul Judetean Constanta, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantului grupului Rompetrol Bogdan Urzica, cei doi muncitori goleau o instalatie in care se afla apa fierbinte la 80 de grade, iar la un moment dat s-a scurs apa din conducta, iar cei doi muncitori s-au oparit pe picioare.

Cei doi muncitori au fost dusi la dispensarul din cadrul Rompetrol Rafinare, fiind diagnosticati cu arsuri de gradele I si II la talpi.

Ulterior, cei doi au fost transportati cu ambulantele la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, pentru investigatii amanuntite.

Urzica a sustinut ca victimele sunt in afara pericolului.

Conform sursei citate, conducerea rafinariei va declansa o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs accidentul.

In 10 octombrie, trei muncitori de la Rafinaria Petromidia au fost raniti dupa ce o conducta sub presiune s-a fisurat in timpul unor probe.