Patru agenti din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad, trei barbati si o femeie, au fost retinuti miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, acuzati fiind ca au pretins si primit mita de la persoane care s-au prezentat la iesirea din tara, fara a indeplini conditiile legale, informeaza Agerpres.

Doi dintre agentii care au fost retinuti lucrau la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, iar ceilalti doi la PTF Turnu.

Cei patru agenti au intrat in atentia procurorilor in urma cu mai multe luni, acestia supraveghindu-i pe politistii de frontiera banuiti ca ar fi cerut diverse sume de bani de la soferi sau pasageri ai unor autovehicule, care nu indeplineau conditiile legale pentru trecerea frontierei spre Ungaria.

Politistii de frontiera solicitau bani pentru lipsa din autoturisme a scaunelor speciale pentru copii, pentru ca numarul de pasageri din vehicul era mai mare decat locurile prevazute in cartea tehnica, pentru faptul ca aveau documentele de identitate deteriorate si, drept urmare, nu indeplineau conditiile legale de a iesi din tara.

Procurorul Dan Ursu, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, a precizat ca cei patru politisti de frontiera au fost retinuti miercuri, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati in fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit lui Ursu, cei patru au fost retinuti sub acuzatia de luare de mita, in urma cercetarilor stabilindu-se ca acestia ar fi solicitat sume de bani cuprinse intre 20 si 50 de euro pentru a permite trecerea frontierei de stat unor persoane care aveau diverse probleme.

In timpul audierilor, unul dintre ei si-a recunoscut fapta, ceilalti trei rezervandu-si dreptul de a nu da nicio declaratie.