Un seism cu magnitudinea de 2.9 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri seara, in apropiere de Sofia, a anuntat Institutul de Geofizica al Academiei bulgare de Stiinta, citat de Novinite. Cutremurul s-a produs la ora locala 21:56, la 33 de km de capitala bulgara, in regiunea localitatilor Novi Han si Vakarel.

Nu exista informatii despre posibile daune.

Miercuri, doua cutremure au afectat localitatea sarba Kraljevo. Primul seism cu o magnitudine de 5,3 a avut epicentrul in apropierea orasului Kraljevo, la circa 150 km in sud-vest de capitala. Seismul a avut loc la ora 01.56 (00.56 GMT) si a fost simtit inclusiv in capitala Bulgariei, Sofia.

Martori oculari afirma ca multe cladiri din oras, inclusiv spitalul local, au fost afectate usor de cutremur, iar mai multe case au ramas fara apa si electricitate.

Ministrul de Interne al Serbiei a precizat ca doi oameni, sot si sotie, si-au pierdut viata, dupa ce acoperisul casei lor s-a prabusit. Ivica Dacici a adaugat ca pagubele materiale suferite de acest oras cu 70.000 de locuitori sunt considerabile.

Al doilea seism a avut loc la ora locala 9:25 a.m., toti locuitorii orasului iesind pe strazi, din cauza panicii.