Doi barbati inarmati au incercat sa deturneze un zbor comercial care facea legatura intre Somalia si Djibuti pentru a rapi doi ziaristi germani care calatoreau la bordul aeronavei, au anuntat marti surse concordante, citate de AFP.

Piratii aerului au reusit sa urce cu pistoale in avionul companiei particulare Daallo airlines, intr-o cursa care leaga Bosasso, capitala regiunii semiautonome Puntland (nord), de Djibuti.

"Incercau sa rapeasca doi ziaristi germani care se indreptau spre Djibuti, dupa ce lucrasera mai multe zile in regiune", a declarat guvernatorul regiunii Bari, Muse Gele Farole.

Atacatorii i-au cerut pilotului sa aterizeze la Las Qorey, o localitate situata in regiunea frontaliera dintre Puntland si Somaliland, o alta regiune semiautonoma din nordul Somaliei.

"Pilotii i-au pacalit pe cei doi si au resit sa aterizeze la Bosasso", a explicat un oficial al companiei aeriene, sub protectia anonimatului.

Cei doi au fost arestati imediat dupa aterizare, potrivit ministrului securitatii din Puntland, Abdulahi Said Samatar, care nu a precizat insa circumstantele exacte ale retinerii piratilor aerului.

Unul dintre cei doi barbati a fost ranit in picior de un foc de arma in momentul in care incerca sa fuga.

Cinci prezumtivi complici, membri ai echipelor de securitate ale aeroportului, suspectati ca i-au ajutat pe atacatori sa introduca armele la bordul aeronavei, sunt cautati de politie.

Dupa acest incident, avionul si-a continuat cursa inspre Djibuti.