Premierul Serbiei, Vojislav Kostunica, a declarat ca hotararea lui George Bush de a inarma Kosovo reprezinta "un nou pas foarte gresit al SUA dupa recunoasterea injusta a independentei unilaterale", transmite Rador, citand un interviu acordat publicatiei "Vecernji Novosti".

"In Kosovo-Metohija exista deja prea mult armament si, in loc sa ii inarmeze suplimentar pe albanezi, ar fi foarte necesar ca SUA sa revina la respectarea dreptului international si a Cartei ONU. Nu trebuie noi arme pentru Kosovo, ci noi negocieri, intrucat este foarte sigur ca restabilirea dreptului international in Balcani si nu trimiterea de arme reprezinta singura cale care garanteaza protejarea pacii si a stabilitatii in regiune", a afirmat premierul sarb.

Presedintele american, George W. Bush, a aprobat livrarea de arme in Kosovo, ca semn de stabilire a relatiilor dupa recunoasterea independentei Kosovo, a anuntat ieri Casa Alba, adaugand ca guvernul de la Pristina poate sa obtina materiale si servicii de aparare in conformitate cu normele americane. In planul trimisului ONU pentru Kosovo, Martti Ahtisaari, sunt insa valabile in continuare restrictiile la inarmare.