Patriarhul Daniel l-a primit astazi la Resedinta patriarhala, in vizita de prezentare, pe Excelenta Sa Arhiepiscopul Francisco Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania, informeaza Biroul de Presa al BOR.

Arhiepiscopul Lozano a precizat ca, pentru Nuntiatura Apostolica, relatiile cu Patriarhia Romana reprezinta o prioritate, avand in vedere necesitatea promovarii cu mai multa insistenta a valorilor crestine in lumea secularizata de astazi.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat ca marturisirea comuna a valorilor spirituale in societatea contemporana este rezultatul cooperarii ecumenice, care trebuie sa se extinda si in alte sfere ale misiunii de astazi a Bisericii, el propunand, in acest sens, organizarea, in urmatorii ani, a unui congres international ortodox-romano catolic avand ca tema migratia.

In cadrul intrevederii, au mai fost abordate diferite aspecte legate de activitatea Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si a Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, ai caror ierarhi titulari au fost de curand alesi de catre Sfantul Sinod.