Camioanele care asteapta sa iasa din Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse formeaza, miercuri, o coloana de aproximativ sapte kilometri pe prima banda de mers a DN 5 Bucuresti-Giurgiu, timpul de asteptare fiind de 90 de minute, informeaza Agerpres.

CamioaneFoto: Daimler

"In ultimele 24 de ore au trecut prin PTF Giurgiu-Ruse aproximativ 900 de camioane, timpul de asteptare pentru un camion care ajunge acum la coada este de 90 de minute, iar timpul de control pentru fiecare camion este de doua minute", a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Giurgiu, Danut Cazacu.

El a precizat ca pentru iesirea din tara a camioanelor au fost deschise trei benzi de circulatie, iar personalul de la frontiera a fost suplimentat "acolo unde este cazul".

Danut Cazacu a mai mentionat faptul ca pentru autoturismele care ajung la PTF Giurgiu controlul se face pe benzi separate, astfel incat sa poata depasi coloana de tiruri, iar timpul de asteptare este de aproximativ 20 de minute.