Un vanator in varsta de 57 de ani, din localitatea vasluiana Epureni, a ajuns in stare grava la spital, sambata, dupa ce a fost impuscat de un coleg in timpul unei partide de vanatoare de mistreti, victima fiind transportata la un magazin de catre ceilalti colegi pana la sosirea ambulantei.

Potrivit primelor informatii oferite de catre politistii vasluieni, barbatul ar fi fost impuscat din greseala in gamba piciorului drept de un alt vanator, in timp ce acesta incerca sa doboare un mistret, la o partida legala de vanatoare organizata pe fondul de la Bursuci, relateaza Mediafax.

In fapt, cei doi vanatori se aflau pe acelasi aliniament in momentul in care animalul s-a interpus intre acestia, fara ca sa fi fost impuscat.

Imediat dupa ce a fost ranit, unul din cei 15 barbati care participau la partida de vanatoare a sunat la numarul de urgenta 112 si a solicitat interventia unei ambulante.

"Pana la sosirea ambulantei, vanatorii au transportat persoana impuscata pana la un magazin din satul Bursuci, in conditiile in care autosanitara nu putea ajunge acolo unde a avut loc incidentul din cauza terenului accidentat. Dupa stabilizarea sa, victima a fost transportata la Spitalul de Urgenta Barlad, unde urma sa fie supusa unei interventii chirurgicale", a declarat sambata, pentru Mediafax, medicul Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui.

Politistii vasluieni din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au inceput o ancheta in acest caz pentru a stabili in ce conditii a avut loc incidentul.

Pe numele vanatorului care si-a ranit colegul, un barbat de 47 de ani, a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Acesta este al doilea incident la vanatoare petrecut in ultima luna in judetul Vaslui, dupa ce un gonas a fost impuscat mortal de un vanator in conditii asemanatoare, dupa ce barbatul a tras cu pusca tot spre un mistret.