Patru barbati au fost arestati dupa ce ar fi talharit un cetatean danez intr-un apartament din Sectorul 5 al Capitalei, de la care au luat un inel din platina cu diamante si un ceas de colectie, un alt suspect fiind cautat de politisti, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare in lipsa, anunta Mediafax.

Politistii bucuresteni au identificat si retinut sambata, la mai putin de 36 de ore de la comiterea faptei, patru barbati suspectati de savarsirea unei talharii asupra unui cetatean strain, prin declinarea in fals a calitatii de politisti, se arata intr-un comunicat de presa de duminica al Politiei Capitalei.

Din cercetarile facute de judiciaristii bucuresteni a rezultat ca, in dimineata zilei de 30 decembrie 2012, cinci barbati, cu varste cuprinse intre 22 si 43 de ani, ar fi stabilit sa fure de la un cetatean strain un inel din platina cu diamante si un ceas de colectie.

"Pentru a putea pune in aplicare hotararea luata, trei dintre suspecti, care de altfel il cunosteau pe cetateanul strain, ar fi hotarat sa-l invite pe acesta la domiciliul unuia dintre ei, pentru a consuma alcool si droguri. Ceilalti doi urmau sa foloseasca acest prilej pentru ca, prin amenintari si violenta, sa-l deposedeze pe strain de bunurile sale", a precizat Politia Capitalei.

Astfel, suspectii s-au intalnit cu cetateanul danez joi, 3 ianuarie, ocazie cu care i-au propus sa consume droguri si bauturi alcoolice la domiciliul unuia dintre ei. Acesta s-ar fi aratat dispus sa faca acest lucru, ba mai mult, le-ar fi inmanat un telefon mobil pe care suspectii sa-l vanda, iar cu banii obtinuti sa cumpere stupefiante.

Continuand verificarile in aceasta cauza, judiciaristii au mai stabilit ca doi dintre suspecti ar fi plecat de la apartamentul in care avea loc intalnirea si ar fi revenit dupa o jumatate de ora avand asupra lor substantele stupefiante, despre care ar afirmat ca le-ar obtinut in schimbul telefonului mobil.

La putin timp dupa sosirea acestora, in imobil au intrat doi barbati imbracati in haine de culoare neagra, avand fetele acoperite cu cagule si spunand ca sunt politisti. Cetateanul strain a sesizat ca cei doi nu erau politisti, spunand ca persoanele mascate nu purtau insemne distinctive ale fortelor de politie.

"Intrucat partea vatamata nu s-a suspus somatiilor, suspectii mascati au incercat sa o imobilizeze, fara rezultat insa, reusind totusi sa-i sustraga inelul aflat pe un deget al mainii drepte si ceasul de colectie pe care acesta il avea asupra sa", a precizat Politia Capitalei.

Cei patru suspecti au fost retinuti de politistii bucuresteni si prezentati instantei de judecata, care a decis cercetarea lor in stare de arest preventiv, pentru talharie. Cel de-al cincilea suspect a fost identificat, iar in baza probelor prezentate de politisti magistratilor, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa, acesta fiind in prezent cautat de politistii bucuresteni.