Procurorul general Laura Codruta Kovesi a dispus ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa preia de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov dosarul privind cazul tineri japoneze ucise intr-o padure de langa Capitala, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in seara zilei de 15 august 2012, in jurul orei 20.30, Vlad Nicolae a abordat o tanara, cetatean japonez, in incinta Aeroportului Henri Coanda, oferindu-si ajutorul pentru a-i gasi un taxi.

Barbatul a urcat cu tanara in taxi, insa cei doi au coborat dupa parcurgerea unei distante scurte, intr-o zona in care drumul este marginit, de ambele parti, de padure. Au fost observati in acel loc de catre conducatorul autoturismului taxi, dupa aproximativ 2 minute, la marginea soselei, insa pe celalalt sens de mers.

Peste doua zile, cadavrul japonezei a fost descoperit intr-o padure din zona DN 1 Corbeanca. Femeia, in varsta de 20 de ani, prezenta leziuni la nivelul capului si al toracelui, dar si pe picioare, iar concluziile autopsiei medico-legale au fost ca moartea a fost una violenta.

"Considerentele care au stat la baza preluarii prin dispozitia Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au vizat complexitatea cauzei, faptul ca victima este o persoana cu cetatenie straina, ceea ce necesita corespondenta cu ambasada, precum si imprejurarea ca din datele cauzei au rezultat indicii ca inculpatul Vlad Nicolae ar fi suspect de mai multe fapte de violenta comise pe raza mai multor judete. La aceste imprejurari se adauga necesitatea solutionarii cu celeritate a cauzei", se mai arata in comunicatul Parchetului General.

Pe 19 august, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea lui Vlad Nicolae pentru o durata de 29 zile.

De asemenea, in cauza a fost efectuata cercetarea locului faptei, au fost audiati martori, a fost identificata victima, s-a efectuat autopsia cadavrului si a fost dispusa o expertiza ADN, care urmeaza a fi efectuata in zilele urmatoare.