Incendiile de vegetatie din Masivul Fagaras au fost lichidate, fiind constituita o comisie de ancheta care evalueaza pagubele, a anuntat luni prefectul judetului Arges, Cristian Soare, potrivit Agerpres.

"Cele doua incendii de pe Varful Netotu si zona Groapele, care erau inca active, au fost lichidate. La ora actuala nu mai sunt nici fumegatii, iar efectivele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au fost retrase. In zona au mai ramas doar cativa reprezentanti ai Directiei Silvice Arges, pentru monitorizare", a declarat prefectul.

El a precizat ca s-a constituit o comisie de ancheta, care va evalua pagubele produse de incendiile izbucnite in urma cu doua saptamani.

"Din estimarile facute pana acum reiese ca pe Varful Netotu au fost afectate 4 hectare de padure de conifere si peste 300 de hectare de vegetatie alpina, iar in zona Groapele, aproximativ 120 de hectare de plantatii de brad", a precizat Cristian Soare.

Subprefectul Gheorghe Marin a anuntat, la randul sau, ca mai multe echipe de control, din care vor face parte politisti si pompieri, vor verifica toate zonele montane in care exista riscul izbucnirii unor incendii de vegetatie, in special exploatarile forestiere si zonele frecventate de turisti.

"Vor fi verificate toate locurile in care exista riscuri si oamenii vor fi atentionati sa aiba grija cum gestioneaza activitatile acolo", a explicat subprefectul Marin.