O eleva de clasa a IX-a din Jibou a lesinat, marti, la ora de sport, in timp ce sustinea proba de rezistenta. Eleva, care a fost transportata ulterior la Clinica Medicala II din Cluj-Napoca a murit in noaptea de marti spre miercuri, cauzele decesului urmand sa fie stabilite de medicii legisti, anunta Mediafax. Directorul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Cristiana Ciortea, a declarat miercuri ca fata a fost adusa in stare grava, intubata.

"Tanara adusa din judetul Salaj si internata la Clinica Medicala nr. II din Cluj-Napoca a decedat in noaptea de marti spre miercuri. Fata a fost adusa in stare grava, intubata, si a fost internata la sectia de Terapie Intensiva. Cauzele decesului nu se stiu inca, iar cadavrul a fost depus la Institutul de Medicina Legala Cluj in vederea autopsiei", a spus Ciortea.

Directorul IML Cluj, Viorel Siserman, nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri.

Eleva de clasa a IX-a din Jibou se afla in stare grava dupa ce a lesinat, marti, la ora de sport, in timp ce sustinea proba de rezistenta, iar potrivit unor surse medicale fata a facut un stop cardio-respirator.

Directorul Grupului Scolar "Octavian Goga" din Jibou, Daniel Muresan, declara ca o eleva din clasa a IX-a a lesinat la ora de sport, in timp ce sustinea proba de rezistenta fizica, la fata locului fiind chemata de urgenta o ambulanta pentru a o transporta la Spitalul Orasenesc din Jibou. El spunea ca se asteapta rezultatele analizelor medicale si se va deschide o ancheta in acest caz.

El afirma ca in fisa medicala a elevei nu erau mentionate afectiuni sau antecedente medicale, desi fata ar mai fi avut stari de lesin, in anii anteriori, tot in timpul unor ore de sport.

Medicii de la Spitalul Orasenesc Jibou au decis transferarea elevei la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj, intrucat se afla in stare grava. "Fata a fost adusa la unitatea noastra dupa ce a lesinat, fiind in stare de inconstienta. Pentru ca nu si-a mai revenit, am decis transferul acesteia la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj", declara managerul Spitalului Orasenesc Jibou, Gabriela Boldea.

Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, eleva era tinuta in viata de aparate. "Minora de 16 ani a ajuns in Unitatea de Primire a Urgentelor in stare de inconstienta. A fost intubata, dar este tinuta in viata de aparate. Este vorba de un stop cardio-respirator, astfel ca s-a decis tranferarea fetei la o clinica din Cluj-Napoca. Transportul elevei la Cluj-Napoca a fost realizat cu o ambulanta de tip C", declarau sursele citate.

La randul sau, seful Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, declara ca in cazul in care cineva se face vinovat de acest incident, se vor lua masurile de rigoare. Ioan Abrudan spune ca ziua de marti a fost foarte calduroasa, dar ca incidentul a avut loc inainte de orele amiezii. El afirma ca orice profesor este responsabil de tot ce se intampla cu elevii pe parcursul unei ore de studiu.

Profesorul de sport de la Grupul Scolar "Octavian Goga" din Jibou, Gabriel Barjac, spune ca nu doreste sa comenteze cazul.

Adolescenta locuia impreuna cu sora si bunica ei, ambii parinti fiind plecati la lucru in Italia.