O persoana si-a pierdut viata si 12 alte au fost ranite, trei fiind in stare grava, luni dimineata, dupa ce un autocar cu turisti ucraineni s-a rasturnat pe DN 23, intre localitatile vrancene Maicanesti si Nanesti, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea, citat de Mediafax. Sase dintre raniti au fost transportati la Spitalul Judetean Vrancea, printre raniti fiind si patru copii, insa acestia au suferit rani usoare.

La fata locului au fost trimise sase ambulante si doua echipaje SMURD, precum si doua echipaje de descarcerare. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU, locotenentul Cristina Duta, in autocarul inmatriculat in Bulgaria se aflau 25 de persoane care se intorceau de pe litoralul romanesc si se indreptau spre Kiev.

Politistii fac cercetari la locul accidentului pentru a afla cauzele care au dus la producerea accidentului si nu exclud posibilitatea ca soferul sa fi adormit la volan. Din primele cercetari a reiesit ca in autocarul implicat in accident sunt doi soferi.

Potrivit datelor furnizate de echipele de interventie de la fata locului, ranitii au policontuzii si politraumatisme, sase dintre cei 12 raniti avand rani mai grave. In autocar se aflau si sase copii, patru dintre acestia fiind si ei raniti, insa usor.

Subprefectul de Vrancea, Cristi Misaila, a declarat ca persoanele implicate in accident, dar care nu au fost ranite vor fi transportate la un hotel din oras, pana la sosirea unui alt autocar care sa-i preia si sa-i duca spre Kiev: "S-a luat legatura cu firma care ii transporta si va fi trimis alt autocar de la o sucursala a acesteia din judetul Neamt", a spus Cristi Misaila.

Circulatia in zona unde a avut loc accidentul se desfasoara normal, autocarul fiind rasturnat in santul de pe marginea drumului, pe sensul sau de mers. Echipele de interventie lucreaza pentru descarcerarea persoanei decedate, care se pare ca este prinsa sub autocar.