Biserica Ortodoxa Rusa isi va crea in Moscova propria retea de wi-fi, care sa blocheze continutul nepotrivit, sustine purtatorul de cuvant al Patriarhiei Ruse, Roman Bogdasarov,citat de The Moscow Times.

Piata RosieFoto: Agerpres

Reteaua de wi-fi binecuvantata de Patriarhia Rusa va bloca accesul utilizatorilor la continutul online considerat extremist, sectar si pornografic. De asemenea, reteau de wi-fi in cauza va interzice accesul la informatii istorice ”distorsionate”, in opinia prelatilor ortodocsi.

Bogdasarov a explicat, potrivit The Moscow Times, ca reteaua de wi-fi a Bisericii Ortodoxe Ruse va oferi acces atat la continut religios, cat si la ”cinema normal - cum ar fi, de exemplu, filme ca Burnt by The Sun si materiale care expun utilizatorul la valori drepte, la moralitate traditionala, la patriotism si protejarea familiei si a copilului”.

Reteaua de wi-fi va fi disponibila in apropierea bisericilor din Moscova, dar si in locurile de adunare populare pentru tineretul rus din Capitala, inclusiv Piata Rosie si Piata Manezh.

Proiectul pilot al retelei va fi instalat la Institutul de Stiinta si Tehnologie Skolkovo, iar reteaua va fi disponibila pana la sfarsitul anului, spera purtatorul de cuvant la Patriarhiei Ruse.

Autoritatile locale sunt, de asemenea, in favoarea proiectului. Bogdasarov a sustinut ca cei care acuza Biserica de incalcarea drepturilor oamenilor la libera alegere pot oricand sa foloseasca internetul normal si nu trebuie sa utilizeze reteaua de wi-fi a Bisericii, care ofera acces gratuit la internet in locuri populare precum Piata Rosie.