Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, a semnat in cursul zilei de ieri ordinul de numire a lui Mircea Banias in functia de director general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta. Mircea Banias este comandant de cursa lunga pentru navele maritime comerciale si ii succede lui Gheorghe Moldoveanu la conducerea Administratiei Portuare.

In privinta planurilor de viitor, noul director general al CN APMC a declarat pentru „Replica”: „Incepand de luni 21 februarie a.c. imi voi incepe activitatea la APC prin evaluarea situatiei existente, pentru ca au fost numeroase semnale in presa despre faptul ca ar exista anumite aspecte care nu sunt tocmai corespunzatoare la Administratia Portuara.

In cursul saptamanii viitoare vom elabora si un plan de actiune pentru toate componentele activitatii Companiei”. Intrebat daca are in vedere anumite schimbari in componenta conducerii actuale a CN APMC, Banias a afirmat: „Vom vedea care sunt rezultatele personalului din conducerea APC si vom analiza in privinta persoanelor care vor ramane in cadrul Companiei si a celor care vor pleca.

Totusi, as fi ipocrit daca as spune ca nu intentionez sa-mi constitui propria echipa de conducere la Administratia Porturilor Maritime”. Cat despre actuala componenta a Consiliului de Administratie al CN APMC, aceasta va fi in curand modificata, a adaugat Mircea Banias.