Alegerile locale din iunie 2004 au scos la iveala lipsa de resurse umane, pe plan local, a Aliantei D.A. O parte dintre cei pe care clujenii i-au votat pe listele de consilieri locali si-au luat zborul si sunt astazi fie in Parlament, fie in alte demnitati publice.

Dincolo de lipsa de onestitate a celor care, o data alesi pe plan local, au renuntat la mandat pentru a lua calea Bucurestiului, stau jocurile si calculele politice. Acestea scot la suprafata persoane care, in mod cinstit, nu ar fi acces la demnitati publice.

ZIUA de Cluj a aflat cu surprindere ca Nicoleta Postolache, consilier local PD, nu are studii superioare, fiind absolventa unui simplu liceu la Petrosani. Postolache a beneficiat de retragerea din Consiliul Local a actualilor deputati Horea Uioreanu si Daniel Buda.

Promovarea politica a Nicoletei Postolache s-a facut o data cu alegerile locale, cand domnisoara a fost promovata pe locurile neeligibile (conform sondajelor de atunci) ale listei Aliantei D.A. Cluj. La acea data, domnisoara Postolache era sefa Organizatiei de Femei a PD Cluj Napoca. Desi avea o vechime de nici doi ani in partid, Postolache "a luat fata" altor membri PD cu experienta.

Intr-o discutie telefonica avuta cu reporterii ZIUA de Cluj, consiliera a declarat ca nu vede nici o problema in faptul ca nu are studii superioare. Aspectul pozitiv al situatiei este acela ca Postolache a renuntat la studii (Facultatea de Mecanica Cluj- Napoca, specializarea Masini si Echipamente Termice) pentru a se dedica cresterii unui copil, nascut dintr-o relatie neoficiala.

Consiliera nu este frustrata de statutul sau, precizand ca sunt persoane care au studii superioare si "nu reprezinta cine stie ce valori".

Lucru absolut corect. Totusi, Postolache detine o demnitate publica si reprezinta un partid care, pe plan local, isi face un titlu de glorie din faptul ca are nenumarati intelectuali, profesori universitari, avocati si doctori in diverse specializari.

Inginer fara facultate si consilier la "masa verde"

Cu privire la ascensiunea sa politica, am aflat ca numirea consilierei pe lista Aliantei s-a facut in baza unei strategii. Locul sau era eligibil doar in cazul in care Alianta castiga 80 la suta din voturi, lucru putin probabil.

Mai mult, se stia ca, in cazul castigarii alegerilor de catre "aliati", si a Primariei de catre Emil Boc, echipa de fideli din jurul primarului va fi aruncata in lupta de la alegerile generale din toamna trecuta, lucru care s-a si intamplat in realitate.

In fapt, ca si calcul politic, Emil Boc si consilierii sai de incredere si-au asigurat un loc cald la Cluj, in cazul in care Alianta ar fi pierdut alegerile.

Din acest joc politic au iesit la lumina persoane ca Nicoleta Postolache, care, in mod cinstit, nu ar fi meritat sa reprezinte clujenii in deliberativul local. Un alt aspect interesant este acela ca, pe unul din pliantele de prezentare ale Aliantei de la alegerile locale 2004, Postolache apare nominalizata drept inginer. Aceasta crede ca a fost vorba de o simpla greseala. Probabil de comunicare.

Postolache vana licitatia de la RADP

Asa cum dezvaluiam zilele trecute, Nicoleta Postolache a incercat sa intre pe firul unei licitatii publice organizate de Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP), institutie subordonata Primariei si Consiliului Local. Firma pe care o reprezenta la Cluj, in calitate de director de vanzari, comercializeaza suprastructuri (remorci) pentru masini grele.

Postolache a incercat sa cada la o invoiala cu reprezentantii firmei "Novo Trucks", care a cumparat caietul de sarcini al licitatiei, pentru ca firma pe care o reprezenta sa furnizeze remorcile viitoarelor masini cumparate de RADP. Afacerea a cazut. Postolache a sustinut ca nu e nici o problema de integritate publica in incercarea sa de a face aceasta afacere.

Mai mult, ieri, Postolache a negat, ca si prima data, ca ar fost interesata de o astfel de afacere. Consiliera ne-a amenintat ca ne va da in judecata. Din declaratiile acesteia, se pare ca in urma unei discutii cu sefii sai de la Bucuresti Postolache si-a demisia din firma, fiind obligata sa aleaga intre demnitatea publica sau afacerea privata.

Chiar si asa, consiliera detine 50 la suta din firma "Eurotrucks", infiintata in 2004, si va reusi probabil sa-si plateasca cele doua leasing-uri pentru autoturismul Toyota Rav 4 si cele doua Matiz-uri pe care le detine.

Hardau, "no comment" pentru Postolache

Prefectul Mihail Hardau, totodata seful PD Cluj-Napoca, a declarat ca nu comenteaza reprezentativitatea, respectiv pozitia Nicoletei Postolache in Cosiliul Local.

Hardau a explicat ca, atunci cand s-au facut listele pentru alegerile locale, s-a luat in calcul activitatea politica (Postolache avea o vechime de un an si ceva in PD!), precum si negocierea dintre diferitele organizatii ale partidului. Postolache, a precizat Hardau, a fost numita pe liste de Organizatia municipala de Femei a PD, a carei sefa era la acel moment.

In ceea ce priveste promovarea in functii si demnitati a membrilor PD, prefectul a confirmat ca pregatirea profesionala este un element foarte important la "dosarul de cadre". Postolache este doar exceptia care intareste regula.