Firma Shadow Gold SRL calca in picioare Legea si isi bate joc de clujeni

Pe strada Onisifor Ghibu la numarul 1, colt cu strada Paris, se inalta de vreo doua luni o constructie de toata frumusetea. Niciodata insa nu a existat la fata locului vreun afis de santier. Proprietarii constructiei au pornit-o cu stangul de cand au demarat lucrarile.

Firma a luat amenda pentru ca a demolat imobilul in locul caruia construiesc fara a avea vreo autorizatie. Mai mult, proprietarul terenului, Shadow Gold, nu numai ca nu a avut autorizatie de demolare dar nu are nici autorizatie de constructie .

In luna aprilie a acestui an, in urma unei sesizari potrivit careia pe strada Onisifor Ghibu se demoleaza o constructie, personalul de la Directia pentru Control Urbanism a primariei s-a deplasat la fata locului si a descoperit ca firma SC Shadow Gold SRL nu avea autorizatie pentru a demola acel imobil.

La momentul respectiv firma a fost amendata cu 15 milioane lei. Pe cei de la Shadow Gold nu i-a interesat prea mult primirea amenzii sau faptul ca nu au autorizatie de demolare, asa ca au trecut la finalizarea demolarii.

Apoi, cu mult tupeu dar fara autorizatie de constructie, Shadow Gold a inceput ridicarea unei cladiri cu regim de inaltime P+3 etaje, care va gazdui birourile firmei.

La cheremul cetatenilor

Cum Shadow Gold intelege a lucra in centrul Clujului precum pe tarla, adica prin distrugerea unei parti a trotuarului, prin ocuparea abuziva a restului ramas si fara plasa de protectie, lucru ce duce la un praf de neimaginat in zona, GAZETA a primit numeroase reclamatii despre aceasta situatie.

De la Primarie, cu multa inocenta si candoare am fost informati ca in Cluj se poate construi cum vor muschii unora. "La Directia pentru Control Urbanism sunt doar 8 angajati, iar in cazuri de acest gen se merge pe sesizari din partea populatiei" ne-a declarat Adrian Popa, viceprimarul Clujului.

El insa ne-a asigurat ca pe viitor nu vor mai exista probleme de acest gen deoarece noua organigrama a Primariei prevede angajarea de personal pentru Control Urbanism. Oricum, dupa sesizarea GAZETEI, Shadow Gold a fost din nou amendata de Primarie.

Mai mult, societatea a fost amendata cu o suma intre 10 si 100 milioane lei si s-a cerut oprirea imediata a constructiei. Oprire care a durat exact cat timp inspectorii s-au aflat la fata locului. A doua zi Shadow Gold a reluat lucrarile si a continuat sa de-a cu Legea de pamant.