Abonament in conditii speciale

Existenta unui astfel de centru de infirmatii este confirmata de unul dintre reprezentantii companiei Connex. „Exista o baza de date comuna, unde sint inregistrate date despre clientii care au datorii", ne-a declarat Bogdan Duta, manager Connex Store.

Daca, totusi, vreti sa va faceti un abonament la una dintre cele trei companii de telefonie mobila amintite, mai exista o posibilitate, dar numai daca sint respectate anumite conditii. „Activarea contractului pentru persoanele aflate in aceasta baza de date este posibila in conditiile achitarii unei garantii sau a unei plati in avans", ne-a mai declarat Bogdan Duta.

Avans de pina la 100 de euro

Potrivit unui dealer Orange, avansul poate ajunge si pina la 100 de euro. „Daca ati avut datorii de exemplu la noi si acum mai doriti un abonament, faptul ca ati avut datorii ridica un semn de intrbare asupra dumneavoastra", ne-a spus un dealer Orange. Mai mult, acum, firmele de telefonie solicita plata in avans a pina la trei abonamente la incheierea contractului.

Operatorii de telefonie mobila solicita acum si mai multe acte de la cei care doresc incheierea unui contract pentru abonament. Astfel, persoanele fizice au de ales dintr-o lista intreaga ce act de identitate si document de spatiu doresc sa le prezinte reprezentantilor firmei la incheierea contractului.

Cei de la Connex au si o lista de acte neacceptate pentru incheierea unui contract.

„Nu putem face un abonament daca clientul prezinta, de exemplu, adeverinta de identitate provizorie, pasaport turistic, permisul de conducere, cel de port-arma, livretul militar sau testamentul", ne-a mai spus Bogdan Duta.

La Zapp iti faci abonament si cu permisul auto

Pe de alta parte, la Zapp, permisul de conducere este un act valabil pentru incheierea unui abonament de telefonie. Potrivit reprezentantului Connex citat, scopul solicitarii unei facturi recente de utilitati este confirmarea adresei de facturare si eventualele datorii pe care potentialul client le-ar putea avea la furnizorii de utilitati nu conditioneaza in vreun fel incheierea contractului.

Cu toate acestea, potrivit unui dealer Zapp, aceasta companie le solicita potentialilor clienti facturi nu mai vechi de doua luni.