PPCD Mures si-a ales sambata structurile de conducere. Pentru presedintia filialei au candidat doua motiuni. Asa cum era de asteptat, au invins traditionalistii, condusi de Eugen Crisan. Campania electorala a fost marcata de tensiunile dintre cele doua tabere.

Noul presedinte vrea reconciliere si promite ca va relansa formatiunea. Dupa aproape sase ani de cand au iesit de pe prima scena politica, taranistii vor sa intre in Parlament printr-o alianta cu Blocul National Democrat.

La Conferinta Judeteana de sambata, pentru alegerea structurilor de conducere ale PPCD, popularii mureseni au avut de ales intre doua motiuni, propuse de Eugen Crisan, liderul taranistilor, respectiv Cristian Avram, fostul presedinte al URR Mures.

Reprezentand, practic, cele doua formatiuni care au creat PPCD, orientarile celor doua factiuni nu puteau sa concorde, iar campania electorala a fost marcata de tensiuni intre tabere.

Pe de-o parte, taranistii nu doreau sa renunte la ideea de traditie si la statutul de dirijori in cadrul partidului, pe de alta, tinerii din URR acuzau rezistenta la modernizare si lipsa de viziune politica a taranistilor, precum si "situatia dezastruoasa" in care se gaseste formatiunea.

Castig de cauza a avut motiunea propusa de Eugen Crisan, intitulata "Traditie, modernitate si normalitate", care a obtinut 44 de voturi, in timp ce "Renasterea", motiunea lui Cristian Avram, a intrunit 24.

In urma alegerilor, Biroul Judetean este compus din Dan Sabau, ca secretar si vicepresedintii Lucia Briscan, Cornel Sigmirean, Rodica Boila, Mihaila Rosca Cristian Vultur si, cu acceptul participantilor la conferinta, Cristian Avram.

Astazi va avea loc primul Birou Judetean, care va valida rezultatul alegerilor si va hotari atributiile fiecaruia dintre membri.

In cadrul Conferintei Judetene a fost adoptata o rezolutie privind o posibila alianta politica cu Blocul National Democrat, formatiune care are cinci parlamentari (alesi pe listele PRM), precum si o propunere de organizare a PPCD pe sapte centre zonale.

La inceputul lunii noiembrie, conducerea PPCD se va intruni in Comitetul National, care va decide asupra acestor aspecte.

Potrivit lui Eugen Crisan, in urmatoarele trei luni, actiunile PPCD se vor axa pe analiza in detaliu a situatiei judetului, urmand ca pe baza rezultatelor acestor analize sa fie elaborat un plan de actiune, care sa readuca formatiunea pe prima scena politica.

Scopul declarat al noii conduceri este accederea, la urmatoarele alegeri, in structurile de conducere locale si jucetene, precum si in Parlament.

Pe de alta parte, Cristian Avram, care declara inainte de conferinta ca nu doreste sa faca echipa cu taranistii, a acceptat functia de vicepresedinte, cu mentiunea ca va cere BPJ ca membrii care nu sunt activi sa fie inlocuiti.

Voi fi un presedinte activ, dar si autoritar. In mod sigur, in 3-4 luni PPCD Mures se va relansa pe scena politica a judetului.

Vom analiza in detaliu felul in care se gestioneaza interesul cetateanului, iar acolo unde este cazul vom aduce critici, dar si solutii, astfel incat viitoarele alegeri sa ne permita accesul atat in structurile de conducere la nivel local - in consiliile locale si in cel judetean -, cat si in Parlament.

Eugen Crisan,

presedinte PPCD Mures

Am acceptat functia de vicepresedinte pentru cei care m-au votat. Ramane sa vad daca o sa putem lucra impreuna. Eu voi propune Biroului Judetean ca acei membri care nu sunt activi sa fie inlocuiti.

Cristian Avram, vicepresedinte PPCD Mures