Inspectoratul Judetean de Politie se afla de aproape un an de zile intr-un razboi cu lumea interlopa. Mai exact cu unul dintre reprezentantii lumii interlope: cel care se ocupa de cluburile „Tortuga" si „Harem", respectiv de agentia „Mega Dance", Sorin Neacsu.

Neacsu s-a ales recent cu un dosar de cercetare penala la Parchet, dar la randul sau, si el a actionat in judecata Inspectoratul de Politie, pentru ca acesta i-ar fi adus prejudicii materiale in timpul unui control facut la sexy-clubul „Tortuga".

Cu toate acestea, atat cercetarile pe care le fac procurorii, cat si procesul intentat de reprezentantul clubului „Tortuga", merg foarte incet.

Surse din cadrul sistemului ne-au declarat, sub protectia anonimatului, ca dosarul lui Neacsu stagneaza, in timp ce procesul ce se desfasoara la Judecatoria din Galati a fost amanat ieri la cererea Inspectoratului de Politie.

Politia vrea alti martori

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie au cerut ieri amanarea procesului, deoarece au solicitat schimbarea unor martori, care nu au fost de gasit. Cel putin asta ne-a declarat ieri avocatul lui Sorin Neacsu.

„Au spus ca vor sa schimbe niste martori, dar cred ca e un arajament prin care vor sa introduca persoane aflate sub influenta Politiei. Dupa ce au exagerat cu tot felul de controale si au distrus clubul, acum cerem daune de 100 de milioane de lei", a afirmat avocatul lui Neacsu, Didel Bujenita.

Tot scandalul a inceput insa inca de la inceputul acestui an, cand in urma unei „perchezitii" facute la sexy-clubul „Tortuga", politistii au identificat printre dansatoare si o minora pe nume Adriana Tudose, eleva la Grupul scolar „Metalurgic". Imediat dupa acest incident, scandalul a luat insa proportii.

Adriana a disparut de acasa si pentru o perioada nu a fost de gasit nicaieri.

In tot acest timp, declaratiile facute de patronul sexy-clubului au lasat de inteles ca politistii erau de fapt clientii clubului, unde veneau, faceau consumatie fara sa plateasca si, pe deasupra, mai cereau si cateva fetite cu care sa se distreze.

Seful departamentului de Crima Organizata din cadrul IPJ, Aurelian Campeanu (vizat de acuzatiile lui Neacsu), a negat insa acest lucru, dar a recunoscut ca este vecin de bloc cu el si inainte de incident, Neacsu a apelat la el pentru ca avea nevoie de protectia Politiei.

Dupa tot acest circ, minora Adriana Tudose a fost descoperita din nou de Politie si mutata la un centru special in care sunt protejate persoanele traficate (dupa spusele politistilor), desi surse din justitie ne-au comunicat ca Sorin Neacsu nu a fost acuzat de proxenetism ci de... incalcarea legii pornografiei.

„Nu stim nimic de Adriana"

Adriana Tudose, eleva la Grupul scolar Metalurgic din Galati nu a mai luat niciodata legatura cu parintii ei, din momentul in care reprezentantii politiei au afirmat ca au transferat-o la un centru special.

Dumitru Lepadatu, bunicul Adrianei ne-a declarat ieri ca si-ar dori sa isi vada nepoata si a adaugat ca nu stie absolut nimic de ea. „Nu stiu unde este si nici maica-sa, care e acum la serviciu, nu stie nimic de fiica ei. Parca a inghitit-o pamantul. Nu a venit, tata, nimeni sa ne intrebe nimic de ea.

Nici de la procuratura, nimeni... A sunat intr-o zi o fata care a intrebat de ea, a spus ca e o prietena", a afirmat Dumitru Lepadatu, bunicul elevei de la liceul Metalurgic.

Afacerea „striptease" merge ca pe roate

In ciuda scandalurilor cu iz penal in care este implicat, „managerul" Sorin Neacsu pare sa se descurce destul de bine in afaceri. Sexy clubul din parcul „Eminescu", cunoscut pana nu demult sub denumirea de „Casa Alba", a fost reamenajat. Iar dupa ce s-a facut acolo o investitie destul de consistenta, clubul si-a redeschis portile.

Acum se numeste „Harem" si este frecventat de barbati din lumea buna.

„Managerul" Sorin Neacsu a schimbat insa sediul agentiei sale de impresariat artistic „Mega Dance", care si-a schimbat si ea denumirea in „Mega-Dance Lux".

Firma de impresariat „Mega - Dance", a fost amendata in urma unor controale efectuate de inspectorii de munca in 2001. Atunci, s-a constatat ca patronul societatii Sorin Neacsu, media persoane care doreau sa lucreze in strainatate fara sa aiba contracte.