Mandatul lui Funar a ramas imprimat in mintea multora dintre noi datorita antipatiei sale declarate vizavi de cetatenii maghiari, de replicile dure pe care le lansa oricarui oponent care indraznea sa-l critice si datorita bancilor clujene vopsite dupa modelul tricolorului.

Mai mult, acesta a fost implicat intr-o serie de scandaluri care i-au patat si mai mult imaginea de om politic. Cu toate acestea, Funar se simte pregatit sa preia din nou fraiele primariei Cluj-Napoca.

Ail bi bec!

Potrivit surselor GAZETEI, senatorul Gheorghe Funar tanjeste la postul de primar al municpiului Cluj si nu se simte deloc implinit profesional in postura de senator asa cum ii place sa sustina. Mai mult, aceleasi surse ne-au asigurat ca liderul PRM isi aduna staff-ul, pregatindu-se pentru campania electorala din 2008. Funar a fost primar al muncipiului Cluj-Napoca in perioada 1992-2004. In 2001 a fost fost suspendat temporar din functie pentru abuz in serviciu, iar in 2003 a fost amendat de catre Parchetul Judecatoriei Cluj si Judecatoria Suceava.

Tot in 2003, Curtea de Conturi a pus sechestru pe casa lui Funar pentru a recupera primele si indemnizatiile necuvenite pe care acesta l-a incasat in perioada 2002-2003. In 2004 a parasit Primaria, fiind invins in primul tur de Emil Boc si Ioan Rus.

Senatorul constiincios

Cunoscut drept un orator persistent, liderul PRM Gheorghe Funar se poate mandri cu o activitate sustinuta in Senatul Romaniei. Din noiembrie 2004 si pana in prezent, Funar nu a sforait in Parlament. Astfel, acesta are bifate 107 propuneri legislative si 1.090 de luari de cuvant in plenul senatului.

Mai mult, Funar este membru permanent in comisia pentru administratia publica si organizare senatului si in Comisia de mediere privind statutul functionarului public parlamentar. De asemenea, senatorul PRM este secretar in Grupul parlamentar de prietenie cu Germania si grupul parlamenatar de prietenie cu Brazilia.

In grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Coreea, India, Ucraina si Republica Populara Chineza, Funar are functia de membru.

" Nici nu ma gandesc sa reintru in politica clujeana. Nu am asemenea preocupari, nu ma intereseaza functia de primar al Clujului si nu voi candida in 2008. Eu ma simt foarte bine in calitatea de senator si muncesc pentru cetatenii care au avut incredere in mine si m-au ales, nimic mai mult.

Eu nu sunt interesat de primaria Clujului, dar nici Emil Boc nu o vrea. N-ati observat ca sta mai mult prin Bucuresti, habar n-are ce se intampla in municipiului Cluj-Napoca! Mai mult, sunt sigur ca la anul vor fi alegeri anticipate pentru functia de primar. Boc nu se multumeste cu functiile pe care le are momentan, are planuri marete, se vrea prim-ministru al Romaniei ", a declarat senatorul PRM Gheorghe Funar.