Ieri, la orele 10.45, am intrat in sediul PSD Ploiesti unde am incercat sa aflam daca au sosit de la Bucuresti celebrele „tablouri de familie" si daca numai din cotizatiile membrilor filiala isi poate acoperi cheltuielile. Peste cam o jumatate de ora, a aparut si mult stimatul primar Emil Calota, cel care are o dragoste sincera si dezinteresata pentru o anumita parte a presei.

Vizibil preocupat de problemele administrative ale orasului, Calota l-a chemat pe Lucian Costea, seful de cabinet al senatorului Iorgovan, si l-a certat pentru ca discuta cu presa care „si-a facut un job din a prelua informatii si a publica documente de partid". Apoi i-a comunicat ca „in 3 zile trebuie eliberat biroul senatorial".

Asa, brusc, pentru binele ploiestenilor care-l credeau pe primar lucrand pentru ei la ora respectiva.

Cand l-am rugat sa ne raspunda la o intrebare, Calota ne-a indrumat catre Biroul de presa al Primariei Ploiesti. Lamurindu-l noi ca vrem sa stim cum se descurca cu finantele de partid, ca doar e presedintele organizatiei municipale, ne-a declarat sec ca este extrem de ocupat. Avea dreptate, sa stiti.

Ca doar Alina Istratescu, purtatorul de cuvant al Primariei ne-a spus peste cateva minute ca „edilul este pe teren", iar secretara stia ca „seful e la o sedinta la RATSP".

Partid sarac

Cu sau fara voia lui Calota, pana la urma am aflat ca „PSD Ploiesti traieste numai din cotizatiile membrilor", dupa cum ne-a marturisit pasnic Daniel Savu, vicepresedintele filialei. Iar Ecaterina Popescu, trezorierul PSD Prahova, ne-a declarat: „Subventii de la bugetul de stat nu am mai primit din 2000, iar donatii, de la inceputul anului.

De abia strangem banii din cotizatii pentru plata intretinerii: 6 milioane lei telefonul, 1 milion chiria, 6,8 milioane gazele si 3,5 milioane lumina".

Contactat telefonic, senatorul PSD Antonie Iorgovan a comentat scurt situatia: „Pe mine nu ma mai surprinde nimic. Eu le-am facut lor servicii, nu ei mie". Ieri, angajatii de la biroul sau senatorial deja obtinusera un spatiu in Palatul Administrativ.