Primaria Botosani va oferi un premiu in valoare de 40 de milioane de lei cistigatorului din acest an a Premiului National de Poezie „Mihai Eminescu". La debut vor fi doua premii, a cite 15 milioane fiecare, ce vor fi acordate de catre Memorialul „Ipotesti".

Pentru marele premiu „Mihai Eminescu" au fost nominalizati poetii Gabriela Melinescu, Cristian Simionescu, Ion Mircea, Adrian Popescu si Mircea Dinescu. Pentru debut, batalia se va da intre Oana Catalina Ninu, Diana Geacar, Andra Rotaru, Dumitru Badita, Iulia Balcanas, Mihai Curtean si T.S.Khafis.

Presedintele juriului la premiul national de poezie din acest an este Mircea Martin, iar membri sunt Nicolae Manolescu, Cornel Ungureanu, Ion Pop si Alexandru Calinescu, in timp ce, la debut, Nicolae Manolescu va fi presedinte, iar membri Mircea A.Diaconu, Al.Cistelecan, Ioan Holban, Daniel Cristea Enache si Vasile Spiridon.

Cu toate ca programul va fi finalizat abia la inceputul saptaminii viitoare, organizatorii manifestarii din data de 15 ianuarie dedicata poetului national au inclus si un cenaclu de poezie. Acesta va avea loc pe data de 14 ianuarie la Sectia de limbi straine de la Biblioteca Judeteana "Mihai Eminescu" din Botosani si va fi organizat de Clubul "Oblio" al Bibliotecii Judetene.