Decoperirea macabra, intr-un apartament din Ploiesti situat pe Soseaua Nordului, a fost facuta chiar de sora victimei, ieri dimineata, in jurul orei 8.30, dar cel mai probabil femeia a fost omorita in jurul orei 2 noaptea. Motivul crimei nu a fost deocamdata stabilit dar din casa nu au disparut bijuteriile si nici alte obiecte de valoare. Numai telefonul mobil si portofelul lipseau.

Principalul suspect se pare ca este un adolescent de 16 ani, nepotul victimei. Victima, Mariana Dinca se pregatea de parastasul sotului, decedat in urma cu doua luni intr-un accident de masina. Sora sa venise in Ploiesti tocmai pentru a merge impreuna la cumparaturi si sa pregateasca cele necesare. Cind a descuiat usa apartamentului, femeia a avut un soc.

A dat mai intii cu ochii de imensa balta de singe care acoperea o mare parte din covor dupa care de cadavrul surorii sale intins pe patul din dormitor. Tatal victimei a fost cea de-a doua persoana care a aflat de aceasta tragedie cumplita. Venise si el sa-si ajute fiica la parastas. Cind a auzit vestea, batrinul a cazut pe scari si a fost la un pas de infarct.

Numai medicii de la ambulanta, solicitati de vecini la fata locului au fost in stare sa-l puna pe picioare. Dupa ce si-au revenit din soc, rudele femeii au inceput sa puna lucrurile cap la cap, ajutati si de o echipa de politisti condusi de procuroul criminalist Nicolae Sori.

Nepotul, ultimul care a vazut-o in viata?

Oamenii spun ca luni seara, Mariana fusese vizitata de un nepot de-al sau din comuna Colceag. Baiatul nu are mai mult de 16 ani dar era deja cunoscut politistilor din localitatea de domiciliu. Se apre ca adolescentul apucase pe cai gresite si se incurcase cu gainarii de rind avind la activ mai multe furtisaguri.

Nici macar parintii acestuia nu-l mai primeau acasa tocmai din cauza necazurilor pe care baiatul le provocase in ultima vreme. Cu toate acestea se pare ca adolescentul se intelegea bine cu Mariana Dinca pentru ca vecinii spun ca o vizita destul de des.

Tirziu in noapte, locatarii din bloc sustin ca au auzit mai multe zgomote infundate ca si cind cineva alerga prin apartament dar nimeni nu a auzit vreun strigat de ajutor. Rudele nu pot sa precizeze acum unde este nepotul Marianei iar anchetatorii l-au catalogat deja ca principal suspect.

In proces cu familia sotului?

"El trebuie sa fie criminalul. Se inhaitase cu golani. Avea nevoie de bani. E clar ca venise chitit sa o omoare pentru ca altfel nu se explica de ce a injughiat-o cu atita cruzime. Cred ca s-a zapacit cind a vazut ce facuse si n-a mai fost in stare sa fure si altceva. Bijuteriile sint neatinse. " a declarat soacra victimei. De aceeasi parere este si tatal Marianei Dinca.

"El trebuie sa fi fost. Niciodata nu avea bani. Dar nu-mi vine sa cred ca a avut atita curaj sa-i bage cutitul in git." sustine tatal victimei. In fata apartamentului oameii strinsi ca la circ isi dadeau fiecare cu parerea. Unul dintre apropiatii femeii a avut insa curajul sa spuna si altceva. "E imposibil ca nepotul sa fie criminalul.

Mariana era o femeie masiva iar baiatul asta era slab si mic de statura. Poate ar trebui sa stiti ca Mariana se afla in proces cu familia fostului sau sot. Se bateau pe pamint si pe alte bunuri pe care le avusese raposatul" Cert este ca victima a fost gasita moarta in pat, probabil in timp ce dormea. Se pare ca prima lovitura a primit-o in zona gitului, iar lama cutitului i-a taiat jugulara.

Faptul ca au urmat si alte zece lovituri de cutit dovedesc ca prima nu a fost decisiva iar femeia s-a mai zbatut pina ce a murit. Ancheta este inca la inceput, urmind ca necropsia si cercetarile criminalistilor sa scoata la iveala adevarul.