„Nu statul la partid da valoare actiunilor noastre", a declarat secretarul de stat Paloma Petrescu vineri, 13 ianuarie a.c., ca urmare a amenintarii lansate de presedintele Partidului Democrat, Stelian Dutu, privind lipsa implicarii secretarului de stat in activitatea filialei PD.

Paloma Petrescu a afirmat ca nu se teme sa raporteze privind activitatea sa, dar ca i-ar fi placut daca deputatul Stelian Dutu ar fi anuntat-o personal de nemultumirile pe care le are. Afirmatiile au fost facute cu ocazia investirii in functia de inspector general scolar a Narcizei Amza.

Cu acelasi prilej, Paloma Petrescu le-a aratat directorilor de unitati scolare atat care sunt proiectele care vor fi finantate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, dar si ce se asteapta de la profesorii constanteni. Cu atat mai mult cu cat, potrivit celor afirmate de Paloma Petrescu, Inspectoratul scolar Judetean Constanta nu a avut o prestanta prea buna in 2005.

In prezenta reprezentantilor Institutiei Prefectului, a prefectului Danut Culetu si a subprefectului Adrian Nicolaescu, a deputatului Laurentiu Mironescu, dar si a reprezentantilor Ministerului Educatiei si Cercetarii, secretarul de stat Paloma Petrescu si consilierul Mircea Muresan, vineri, 13 ianuarie a.c., Narciz Amza a fost numita oficial in functia de inspector general scolar al

Inspectoratului Judetean scolar Constanta. „Sa fiti sanatosi, sa aveti grija de sanatatea voastra!", a spus noul inspector ge-neral scolar, dupa ce a subliniat importanta muncii pe care va trebui sa o depuna de acum inainte, in conditiile integrarii europene.

Secretarul de stat Paloma Petrescu a prezentat profesorilor constanteni proiectele de perspectiva ale Ministerului Educatiei si Cercetarii, in care se vor investi 19.000 de miliarde de lei. „Fenomenul comportamentului agresiv nu va putea fi inlaturat decat promovand alte programe si activitati care sa-i tina ocupati. O vad pe doamna Purcarea ca da din cap, asta inseamna ca e de acord.

Vor fi dezvoltate programe nationale de 19.000 de miliarde de lei. Venind in masina spre Constanta, ma gandeam ca s-ar putea realiza aici un proiect de educatie ecologica, dar nu doar de refolosire a materialelor", a aratat Paloma Petrescu. Mai mult, aceasta a subliniat ca mai exista finante, de 15.000 de miliarde de lei, care vor fi acordate ca granturi scolilor.

De asemenea, secretarul de stat a prezentat si proiectul campusurilor scolare, care se adreseaza nivelului liceal.

„In 2005, Constanta nu a dat dovada unui management foarte bun"

„Proiectul cu campusurile este deja demarat, se afla in faza studiului de fezabilitate. Fiecare campus va avea in medie 80-100 de locuri, valoarea estimata la ora actuala este de 360 de milioane de euro. Dorim sa facem 80 de campusuri, cate doua in fiecare judet", a afirmat Paloma Petrescu.

Cat priveste activitatea Inspectoratului Judetean scolar Constanta, potrivit declaratiilor secretarului de stat Paloma Petrescu, acesta a lasat de dorit in 2005. „Va trebui sa vedem ce se intampla, pentru ca se pare ca unele adrese nu au ajuns la ISJ Constanta cand ar fi trebuit.

Pe de alta parte, cand am plecat din Constanta, am spus ca doresc sa includ si Constanta intre judetele pilot din proiectul de descentralizare. Am decis insa, impreuna cu grupul de lucru, ca extinderea judetelor pilot la 10 nu este un lucru benefic. Cu atat mai mult cu cat in 2005 Constanta nu a dat dovada unui management foarte bun.

Ministerul a trebuit sa finanteze cu 4,7 miliarde de lei realizarea noului sediu al Inspectoratului, care sper ca pana la sfarsitul lunii sa fie gata", a declarat Paloma Petrescu. De mentionat ca, sustinuta de Paloma Petrescu, Narciz Amza a declarat: „La concurs n-a contat ca sunt fina lui Basescu".

„Ar trebui sa ne simtim mandri ca ambele candidate au promovat, la o diferenta de punctaj foarte mica. Nu am incurajat-o pe nici una dintre ele pentru ca am vrut la Constanta un om care merita. si dati-mi voie sa spun ca merit si eu sa fie un om bun la Constanta", a afirmat Paloma Petrescu.