Familia Murarasu si-a construit casa in 1992, fara a avea avizul tehnic din partea furnizorului de apa. Nici unul dintre membrii familiei nu a stiut ca pe sub terenul lor trece principala conducta de apa din Botosani. Cind s-a trezit in fata faptului implinit, Constantin Murarasu a cerut in instanta ca furnizorul de apa sa isi mute conducta, insa cererea a fost respinsa.

In schimb, magistratii au aprobat cererea societatii Apa Grup pentru demolarea imobilului.

Albert Tanasa, seful Serviciului juridic Apa Grup, spune ca hotatrirea a fost investita cu formula executorie si a fost trimisa executorilor judecatoresti pentru punerea ei in practica. El spune ca executorii ar trebui sa intre cu buldozerul in imobil, in cazul unui refuz de demolare.

O eventuala avarie la conducta de 120 de centimetri ar putea crea un adevarat dezastru, din cauza presiunii foarte ridicate. Desi sta cu frica, familia Murarasu nu are nici o intentie de a renunta la gospodarie.

Adela Murarasu, proprietara casei, recunoaste ca sta cu teama in imobil, dar spune ca nu are venituri cu care sa inceapa constructia unei noi case sau cumprarea unui apartament.

Daca familia Murarasu nu va accepta sa renunte la casa, executorii au o singura solutie, aceea de a intra cu buldozerul.