Spre sfirsitul anului 2005, furnctionari ai Prefecturii Bacau au descins la sediul Primariei Moinesti pentru a efectuta un control de rutina, ca urmare a unor sesizari care il acuzau pe primarul sugubai economist de exceptie ca si-ar fi angajat diverse rude si neamuri in institutia pe care o conduce.

Cind au luat actele la purecat, surpriza: 12 functionari erau incadratI pe posturi neconforme cu pregatirea lor iar modul in care au fost angajatI era pus sub semnul intrebarii. Functionarii trimisI de la "centru" au dscoperit astfel ca aceste personae sint angajate ilegal si ca urmare trebuie sa paraseasca locul de munca.

Numirea acestora in functii a fost facuta in baza unor decizii luate de primarul AilincaI in luna iulie a anului 2005, care a semnat 12 decizii prin care au fost angajate 12 persoane in primarie. Posturile sint insa de functionari publici, dar oamenii au fost angajati pe baza de contract de munca pe perioada determinata de timp.

Acest lucru este ilegal, pentru ca, in baza legii, posturile trebuiau scoase la concurs cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, dupa cum si-au dat cu parerea functionarii care au luat documentele la purecat. In plus, s-a incalcat si Codul Muncii, deoarece contractele de munca pe perioada determinata se incheie numai in anumite condittii.

La mijloc mai este o alta incalcare a legii, pentru ca posturile in cauza erau blocate si nu se puteau face angajari pina la sfirsitul acestui an. Or, ce e mai frumos decit sa vii la serviciu sI sa vezi toate neamurile, te scuteste de la drumuri la sfirsit de saptamina… Cel putin asa a gindit si nea Gatej, primarul din Moinesti.

Concurs? Da' de unde…

Dupa ce s-au intors la Bacau, functionarii Prefecturii I-au cerut lui AilincaI intrarea in legalitate, adica punerea pe liber a persoanelor angajate in respectivele functii si organizarea unui concurs, cu avizul Agentiei functionarilor Publici, in acest an.

Cum marea majoritate a angajatilor Primariei tac milc in fata sefului lor, ei au spus ca atunci cind s-a spus probema angajarii neamurilor lui AilincaI s-a avut in vedere un caz de forta majora.