Marti in sedinta Consiliului Local Cluj s-a votat bugetul pentru anul 2006. Pentru sport au fost alocati 47 de miliarde de lei vechi, impartiti precum urmeaza& cate 7,5 miliarde pentru CFR si Universitatea Cluj si 21 miliarde pentru sectiile sportive.

Sectia de rugby a obtinut 3,5 miliarde RON, baschetului masculin i-au revenit 2,7 miliarde RON, iar celui feminin 1,5 miliarde RON. Restul banilor urmeaza sa fie impartiti celorlalte sectii si cluburi sportive.

CFR si "U" au primit sume egale

Conducerile cluburilor CFR si Universitatea Cluj s-au declarat nesatisfacute de suma care le-a revenit - cate 7,5 miliarde de lei vechi, pana in luna iunie. Iuliu Muresan si-a exprimat nemultumirea cu privire la aceasta decizie& " Nu ma pot impaca cu faptul ca am primit aceeasi suma ca si o divizionara B.

Puteau sa ne dea oricat, dar nu trebuia sa ne dea la fel. Nu-i corect. Consiliul Local este actionar si la noi la club, poate ca in proportie mai mica, dar asta nu conteaza".

In referatul intocmit de consilieri locali se arata motivele pentru care s-au acordat aceste sume celor doua echipe& "Dupa spectaculoasa promovare in divizia A SCS CFR a reusit o comportare de exceptie in campionatul trecut si in Cupa UEFA Intertoto, iar in campionat are sanse sa se claseze pe podium".

La motivarea deciziei de alocare a sumei pentru "U" se arta ca& "Universitatea nu a reusit, in acest tur de campionat, o comportare de exceptie. Desi la finalul campionatului 2004-2005 nu si-a realizat obiectivul, echipa este pe drumul bun al performantei sportive."

In semestrul doi, finantarea de la bugetul local se va face numai in functie de performante si de realizarea obiectivului propus de fiecare dintre cele doua echipe.

Baschetul e multumit

Echipei de baschet masculin Poli Mobitelco Cluj i s-au alocat 2, 7 miliarde de lei vechi. Managerul echipei Mircea Cristescu s-a declarat multumit, deocamdata, de aceasta suma& "Momentan suntem multumiti, deoarece ni s-a promis o suplimentare din vara, daca ne realizam obiectivul."

Managerul echipei de baschet feminin, Aurora Dragos s-a declarat si ea satisfacuta de suma primita, in valoare de 1, 5 miliarde de lei vechi& "Noi suntem multumiti cu aceasta suma. Anul trecut am primit mult mai putin."

Rugby-istii, pe cai mari

Rugby-istii de la "U" BT Agressione Cluj au primit cea mai mare suma, 3, 5 miliarde de lei vechi, dintre toate sectiile sportive, poate si pentru ca "cineva acolo sus ii iubeste".

Stefan Ionescu, directorul tehnic al echipei de rugby, este si inspector special al Serviciului Invatamant, Cultura, Culte, Sport, Turism si Tineret din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Alte sume alocate

CS Viitorul a primit 2,3 miliarde, CS Vointa 1,1 si CSM Cluj 2, 5. Restul a fost impartit altor 26 de cluburi si asociatii sportive, care au primit sume intre 30 milioane si 900 de milioane de lei vechi, pentru activitatea pe anul 2006.