Fiecare inceput de primavara este legat de sarbatoarea Primaverii, dar si de cea a zilei femeii. Evenimentul din urma, sarbatorit pe 8 martie, reprezinta inca un prilej, pentru cei dragi de a-si arata dragostea fata de femei, de cele care le sunt mame, iubite sau prietene.

Femeile la randul lor gasesc un motiv in plus de a petrece alaturi de cei dragi sau de a se dedica lucrurilor care le fac placere. Nici personalitatile feminine ale Clujului nu au uitat de ziua lor si gasesc motive in plus de a se bucura de aceasta zi.

Mai mult de atat ele si-au definit statutul de femeie alegand din variantele propuse de noi& business woman – care pune cariera pe primul loc, femeia moderna – care reuseste sa imbine in mod placut cariera si viata de familie, femeia cratita – sau casnica si femeia bibelou – care asteapta ca cei din jur sa faca totul pentru ele.

Iar cele care nu s-au regasit printre categoriile propuse si-au creat singure o imagine.

Primarul comunei clujene Chinteni, Magdalena Lucia Suciu se incadreaza in categoria femeii moderne, care reuseste sa imbine cu succes cariera si viata de familie. si este de parere ca femeile merita o zi a lor, tocmai pentru ca nu reusesc ca in celelalte zile ale anului sa-si satisfaca toate capriciile.

"Majoritatea barbatilor gasesc motive sa sarbatoreasca in fiecare zi, iar noi macar atat sa avem - o zi in care sa ne rasfatam, sa facem ceea ce ne place. Cu toate acestea 8 martie tot la munca ma gaseste.

Iar in ceea ce ma priveste ma consider o femeie puternica, una care reuseste sa imbine viata profesional si cea de familie intr-un mod placut. O femeie moderna care stie sa primeasca loviturile date de colegii cu functii mai mari si sa intoarca un zambet", a marturisit primarita din Chinteni.

Speranta Iacob, presedintele Colegiului Farmacistilor din Cluj considera ca femeile sunt indispensabile, motiv pentru care trebuie sarbatorite. Mai mult de atat, s-a declarat femeia suflet, cea care imprastie caldura in jur. "Eu nu ma regasesc in nici una dintre categoriile enuntate.

Cel mai bine ma definesc ca fiind femeia suflet, deoarece pun suflet in fiecare lucru pe care il fac. Iar lucrand in domeniul farmaceutic, unde am de-a face cu diferite persoane pot spune cu usurinta ca femeile ajung mai repede la sufletul omului, motiv pentru care sunt indispensabile", a precizat Iacob.

In aceeasi ordine de idei, Lenuta Suteu, directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorilor din Cluj vede in ziua de 8 martie un motiv in plus pentru a sarbatori alaturi de prieteni.

Totodata aceasta se considera o femeie moderna, care a reusit mereu sa imbine viata profesionala cu cea familiala, fara sa incline in mod deosebit spre una dintre ele. "Sunt o femeie moderna.

Am incercat tot timpul sa combin planurile pentru ca rezultatul sa fie cel mai bun si in definitiv cand intr-unul dintre planuri lucrurile nu functioneaza cum ar trebui tot timpul gasesc linistea in partea cealalta.

Iar ziua femeii trebuie sarbatorita pentru ca meritam acest lucru, meritam un pic de atentie din partea celor din jur", a sustinut directorul OPC Cluj.

In spiritul afirmatiilor de mai sus a fost si Livia Dragoi, directorul Muzeului de Arta din Cluj-Napoca. Aceasta sustine ca trebuie mereu sa ne oferim momente de bucurie, sa ne oferim sarbatori, pentru a simti ca traim.

"In sufletul nostru trebuie, in primul rand, sa fie o sarbatoare pentru ca toate celelalte vin de la sine", a marturisit Dragoi.

Solista bistriteanca Gina Pop considera ca ziua femeii este un prilej de a petrece timpul liber alaturi de prieteni. Si mai mult de atat se considera o femeie moderna, cariera muzicala si viata de familie a combinat-o perfect pana acum.

"E momentul perfect pentru a iesi cu prietenele, de a ne rasfata si de a ne lasa in voia lucrurilor care ne fac placere. Sunt o femeie moderna si cu siguranta voi sarbatori prin munca", a declarat Gina Pop.

Actrita Miriam Cuibus nu nutreste sentimente deosebite fata de aceasta zi, intrucat i se pare ca mai potrivit ar fi sa se sarbatoreasca venirea primaverii. "Ziua de 8 martie nu e neaparat un motiv de sarbatoare.

Mai potrivit este sa ne bucuram de venirea primaverii, care este legata de feminitate si inocenta", a precizat actrita.

Si solista Cristina Rus, clujeanca la origine, prefera sa sarbatoreasca primavara mai degraba decat ziua femeii. "Eu voi sarbatori prin munca aceasta zi, intrucat am concerte. Dar mi se pare mai potrivit sa purtam primavara in suflet, decat o sarbatoare de asta de o zi", a apreciat clujeanca.

Nicoleta Postolache, consilier local, din partea Aliantei DA PNL-PD, considera ca cea mai mare calitate a femeilor este aceea de a fi mame, motiv pentru care trebuie sa fim sarbatorite. "Cariera nu ar fi nimic fara viata de familie, acesta cred ca e succesul in orice categorie ne-am integra.

Sunt o femeie moderna dar pun accent pe viata de familie. si trebuie sa fim sarbatorite pentru ca facem cea mai mare calitate – aceea de a fi mama", a sustinut Postolache.

Si consilierul local UDMR, Fekete Emoke, este de parere ca primavara inainte de toate trebuie sarbatorita, pentru ca acest anotimp aduce cea mai multa bucurie in suflet. "Primavara trebuie sarbatorita.

Iar in ceea ce priveste definirea statutului meu de femeie, ma consider o combinatie intre business woman si femeia moderna, pentru ca si familia are nevoie de sustinere financiara", a marturisit consilierul UDMR.

Elena Ceusan, consilier in cabinetul primului ministru, Calin Popescu Tariceanu, se poate considera cea mai fericita femeie. De 8 martie va primi doua cadouri mult dorite, dupa cum marturiseste.

Mai mult de atat intrucat cariera politica i-a adus numeroase satisfactii, aceasta doreste sa-si incerce norocul si in domeniul afacerilor. "Vreau sa devin business woman, sa ma apuc de afaceri, pentru ca viata politica mi-a aduc numeroase satisfactii si acum caut ceva nou.

Cat despre ziua femeii consider ca e una dintre cele mai frumoase din viata unei femei. Anul acesta voi primi doua cadouri, o masina pe care mi-am dorit-o si un al doilea cadou pe care o sa-l dezvalui la momentul potrivit", a incheiat Ceusan.

Totodata, ea a marturisit, bucuroasa, ca la prima ora, a primit un telefon de felicitare din partea iubitului ei, deputatul Horea Uioreanu. Mai mult, ea a lasat sa se inteleaga ca urmatorul pas facut de celebrul cuplu va fi la Emil Boc. Asta in calitatea sa de sef al starii civile.