Directorii regiilor de stat si ai directiilor subordonate Consiliului Judetean Hunedoara traiesc pe picior mare, desi situatia economica a institutiilor pe care le conduc nu este tocmai fericita.

Numai salariile de baza ale directorilor depasesc sute de milioane de lei vechi, iar la acestea se adauga sporuri, adaosuri salariale, prime si alte drepturi, care "salta" mult sumele incasate in realitate de acestia.

Conform datelor oficiale, cel mai mare salariu de baza il incaseaza seful Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, cu toate ca soselele din judet sunt pline de gropi. Directorul in cauza, Ioan Prip, are stabilit un venit de baza de 3.600 RON, la care se adauga alte drepturi salariale.

Prip este urmat indeaproape de directorul Regiei Autonome a Apei Valea Jiului, Gheorghe Cioara, care are un salariu de 3.000 RON. In realitate, acesta castiga mai mult de atat, daca tinem cont de faptul ca in anul 2003, de exemplu, fondul de salarii (adica sumele necesare pentru salariu, sporuri si premii) aferent directorului general al RAAVJ era de 800 de milioane de lei.

In timp ce directorul castiga zeci de milioane de lei lunar, Guvernul Romaniei a preluat, nu demult, la datoria de stat imprumutul contractat de regie la BERD, din cauza ca institutia nu a fost in stare sa-si ramburseze ratele creditului extern din surse proprii.

Nici directorul Directiei de Protectie a plantelor din cadrul CJ nu are de ce sa se planga, desi putini sunt cei care ar putea sa spuna cu ce se ocupa o astfel de institutie si cat de necesara este. Astfel, Gheorghe Iovan are stabilit un salariu lunar de baza in valoare de 1.168 RO

De asemenea, si alti sefi de directii au salarii considerabile.

Astfel, directorul interimar al Muzeului Civilizatiei Dacice din Deva, Marcel Morar, are stabilit un salariu de baza de 1.237 RON, directorul Directiei de Asistenta Sociala si Protectie, Viorica Popescu, are 1.168 RON, directorul Teatrului "ID Sarbu" Petrosani, actrita Nicoleta Bolca, are un salariu de baza de 1.131 RON, iar directorul Bibliotecii "Ovidiu Densusianu" din Deva, Gabriela Marcu, castiga 1.006 RON numai din salariul de baza.