PSD Constanta sta cuminte, nu face galagie, nu se cearta cu nimeni, totul e lin si… cumsecade.

Pana in week-end-ul care tocmai s-a scurs, afirmatia era aproximativ valabila si adevarata, ba chiar respecta mesajele transmise de la centru, de catre liderii PSD, de a mentine partidul unit, chiar daca in aer pluteste „amenintarea" cu reforma care nu s-a sfarsit, ci de-abia a inceput odata cu mazilirea lui Adrian Nastase.

Pe de alta parte, in timp ce sefii de la „centru" incearca sa dreaga busuiocul acolo unde se mai poate si promit ca si la nivel de judete vor interveni acolo unde este cazul, Gelu Dae, presedintele Organizatiei Municipale a PSD Constanta, a inceput sa-si cam faca oamenii sa se uite chioras la el, pe motiv ca a uitat sa fie comunicativ.

Petre Dae, in schimb, sustine ca totul e in regula, ca a avut chiar o sedinta, un Birou Permanent, in care n-a facut altceva decat sa discute cum si incotro o ia partidul, si ca a dat drept indicatie catre vicepresedintii Biroului sa ii schimbe pe presedintii organizatiilor de cartier care nu isi fac treaba in municipiu.

Se pare ca unul dintre cei care urmeaza sa-si piarda functia este Alexandru Papadie, liderul sindical al Santierului Naval Constanta. Cum-necum, frustrarile tinute bine sub pres in PSD Constanta au fost aruncate din curtea lui Gelu Dae, care spune ca totul e curat-lacrima, in ograda secretarului executiv al PSD Constanta, Petre Stanca.

Stanca: „Cine a zis? Tiganul ala de Adem?"

Petre Stanca insa, la auzul faptului ca exista membri de partid nemultumiti de faptul ca nu mai stau sefii de filiala de vorba cu ei pe la sediu, a exclamat: „Cine a zis? Tiganul ala de Adem? (n.r. Valentin Adem, vechi membru PSD Constanta)".

Mai departe, vizibil iritat de situatie, Petre Stanca a continuat, facand referire la sedinta Biroului Municipal al PSD Constanta, desfasurata sambata, 18 martie a.c., unde - a dat de inteles secretarul executiv al PSD - a fost informat de catre Gelu Dae ca ar fi trecut si Valentin Adem: „N-avea ce cauta! E un tigan.

Ce, la sedintele de birou vine oricine? Vin membrii biroului si eventual cei care sunt invitati. In rest… ce, ar trebui sa ii primim pe toti betivii de pe strada?! Sa se duca tiganul ala de Adem si sa-si faca Polul Social-Democrat al lui daca vrea…".

„A dat o gramada de euro sa aiba cavou langa Ceausescu"

Siderati de atata „dragoste" social-democrata, am luat legatura si cu Valentin Adem, acesta insa a refuzat sa comenteze prea mult declaratia lui Petre Stanca, facand vag referire la faptul ca va sesiza sefii de partid.

In schimb, alti membri de partid, pe care Petre Stanca nu i-a luat inca in colimator, motiv pentru care nici nu le vom da numele, au fost mai generosi in a-si exprima „sentimentele profunde" fata de secretarul executiv al PSD Constanta: „Petre Stanca? Un bolsevic, dom’le! A dat o gramada de euro numai sa aiba cavou langa Nicu Ceausescu, prietenul lui. Un om bolnav la cap.

Vrea locul prefectului, al primarului, al presedintelui CJC, al Inalt Prea Sfintitului Teodosie, toate functiile le vrea el. Cat despre sefii de partid, in toti a zis ca-si baga… si in Geoana, si in Iliescu… Cine se crede? Sfantul Petre Stanca?!".

La asemenea declaratii, pline de sensibilitate si conotatii… profunde, nu ne mai ramane decat sa asteptam continuarea: telenovela social-democrata la Constanta sau… liniste si pace brusca, dintr-o data si suspecta?