Stadionul "Ion Moina" a fost inspectat ieri de catre Viorel Duru, seful Directiei Licentiere din cadrul FRF. Pentru a putea fi omologat la standardele Diviziei B, stadionul necesita instalarea a 3.000 de scaune.

Conducerea clubului Universitatea a purtat o serie de discutii cu Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pentru a i se aduce la cunostinta aspectele legate de modernizarea stadionului Ion Moina.

"L-am informat pe domnul Boc ca in prima faza avem nevoie de 3 000 de scaune, pana in data de 30 iunie 2006, pentru ajunge la cerintele Diviziei B", a explicat Alin Banceu, directorul sportiv al Universitatii.

Este important de precizat ca toate aceste norme se schimba de la an la an. Astfel, din sezonul 2006-2007 normele pentru Divizia B impun prezenta a minimum 3.000 de locuri pe scaune. Pentru Divizia A, pana in iulie 2007, este nevoie de 7.000 de locuri.

Alin Banceu spune ca intreaga documentatie privind situatia terenului va fi trimisa saptamana viitoare la Bucuresti, la Comisia de Licentiere.

Banceu spune ca, in linii mari, stadionul indeplineste cam toate conditiile, chiar si cele pentru divizia A& "Noi credem ca indeplinim conditiile minime, singura problema o reprezinta cele 3.000 si apoi 7.000 de scaune".

In urma discutiilor purtate, Banceu afirma ca acesta "s-a angajat sa rezolve in cel mai scurt timp problema scaunelor".

Directorul sportiv al Universitatii adauga ca "Boc si-a exprimat sprijinul, ca impreuna cu Consiliul Judetean sa se gaseasca solutii prin care activitatea sportiva, reprezentata cel mai bine prin sportul rege, sa se poata desfasura in cele mai bune conditii."

Dupa discutiile purtate cu primarul Emil Boc si cu presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, pe marginea situatiei stadionului Ion Moina s-a ajuns la o solutie de compromis& "Am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie este pentru stadionul Ion Moina este reconstructia in mai multe etape", spune Banceu.

Prin montarea scaunelor, capacitatea stadionului se va micsora, de la 22.700 de locuri, cat are in prezent, la mai putin de 20.000. Pentru a avea un stadion de 20.000 – 25.000 de locuri, s-a gasit solutia supraetajarii tribunelor.

De asemenea, stadionul Ion Moina va pastra forma de "potcoava", intrucat specialistii spun ca nu exista spatiu suficient pentru a inchide tribunele.