Doi politisti din municipiul Targu-Mures sunt acuzati ca ar fi furat de la serele aflate in administrarea Primariei peste 100 de fire de frezii. Unul din cei doi este chiar liderul Sindicatului "Prolex" al politistilor si vamesilor, Gheorghe Cerghizan.

Acesta a respins acuzatiile si a spus ca este vorba de o razbunare a sefului Politiei Comunitare din oras, Viorel Filip, ca urmare a faptului ca un numar semnificativ de angajati s-au inscris in "Prolex". Totusi, colegii lui Cerghizan de la Politia municipiului Targu-Mures au deschis un dosar de cercetare impotriva liderului sindical si a colegului sau.

Conflictul dintre conducerea Politiei Comunitare si liderii "Prolex" continua dupa ce cateva zeci de politisti comunitari s-au inscris in sindicat. Ieri, seful Politiei Comunitare, col. (r.) Viorel Filip, l-a acuzat pe presedintele sindicatului, Gheorghe Cerghizan, de furt.

Filip a afirmat ca politistul ar fi fost prins la furat de flori din serele de flori ale Primariei si ca impreuna cu el s-ar mai fi aflat un alt agent. "Intrucat politistii erau in tinuta, cercetarile au fost preluate de Politia Targu-Mures", a declarat Viorel Filip.

Acesta a adaugat ca imediat dupa ce politistii comunitari au fost alertati de paznicii de la sere, acestia s-au deplasat la fata locului, unde i-au gasit pe cei doi agenti care aveau asupra lor peste 100 de fire de frezii.

"L-am informat pe seful Politiei Targu-Mures, dupa care a fost informat seful IPJ, comisarul-sef Nicolae Cabulea", a mai declarat Filip. Acesta nu exclude posibilitatea ca Cerghizan si celalalt coleg al sau sa fi actionat in cardasie cu unul din paznicii serelor.

Presedintele "Prolex" Mures, Gheorghe Cerghizan, a negat ca ar fi furat florile si a spus ca asupra sa au fost gasite doar 7 fire de frezia care i-au fost oferite de unul din paznicii de la sere, care ii este prieten.

In consecinta, politistul, care reclama faptul ca Viorel Filip vrea sa se razbune pentru ca a primit politistii comunitari in structura sindicala pe care o conduce, a adaugat ca il va da pe acesta in judecata pentru calomnie.

Mai mult, liderul sindical sustine ca aceasta este o inscenare pusa la cale de conducerea Politiei Comunitare si de primar, dupa ce 90 de politisti comunitari au intrat in cadrul structurii sindicale.