La sfarsitul acestei saptamani va debuta, la Brasov, prima etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri, editia 2006.

Campionii nationali absoluti, Bogdan Marisca si Sebastian Itu si-au prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, noua masina Mitsubishi Lancer EVO 9, precum si noul sponsor, care s-a alaturat echipajului OMV Petrom Rally Team, Banca Transilvania.

Obiectivul pentru acest sezon nu poate fi altul decat pastrarea titlului de campioni nationali, declara pilotul echipei OMV Petrom Rally Team, Bogdan Marisca& "Pornesc in acest an cu gandul de a nu dezamagi, de a imi ajuta cat mai mult echipa.

Este pentru prima data cand trebuie sa-mi apar prima pozitie si sunt sigur ca va trebui sa trag mult mai tare ca si pana acum. Am incredere deplina in echipa mea, care m-a ajutat enorm sa ajung aici si voi face tot ce e posibil ca munca lor sa fie rasplatita de rezultate excelente".

Copilotul acestuia, Sebastian Itu, este convins ca punctul forte al echipajului pentru pastrarea titlului il reprezinta faptul ca ambii concureaza impreuna de peste zece ani "sunt increzator in puterea de a ne pastra titlul obtinut in 2005 si cred ca unul din atuurile noastre este comunicarea perfecta intre pilot si copilot.

Sunt deja aproape zece ani de cand concurez alaturi de Bogdan Marisca si pot spune ca relatia noastra trece cu mult granitele profesionale. Cred ca la ora actuala suntem unul dintre cele mai sudate echipaje din campionat".

Bogdan Marisca, in varsta de 36 de ani, a debutat in Campionatul National de Raliuri in anul 1993 si are in palmares noua victorii, dintre care trei anul trecut, cand a cucerit primul titlu national din cariera.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor participa, in premiera, la o etapa din cadrul campionatului mondial de raliuri& este vorba de "Raliul Greciei", care se va desfasura la inceputul lunii iunie.

La aceasta editie a Campionatului National de Raliuri si-au anuntat participarea si echipa Savu Racing Team Cluj, care devine astfel singura echipa clujeana inscrisa in CNR 2006.

Echipa va participa cu patru echipaje& Cristian Blaga - Bela Sarosi pe Ford Fiesta, la grupa A, Iosif Ferenti - Bogdan Pena, pe Citroen Saxo, la grupa A, Zoltan Juhos - Botond Csomortani, pe Honda Civic, la grupa N si Horatiu Savu pe Mitsubihi Lancer EVO 9, la grupa H.

CNR va debuta ca si in fiecare an cu Raliul Brasovului "Urban", programat in perioada 31 martie – 1 aprilie. Lungimea totala a traseului este de 297 de km, cu un sector cronometrat de 104 km, pe parcursul a opt probe speciale. La strat se vor alinia peste 65 de echipaje.