Meciul de sambata din cadrul etapei a 18-a a Diviziei B, dintre Unirea Dej si Universitatea Cluj este un bun prilej si pentru alti sportivi din Cluj-Napoca de a-si aminti ca joaca la un club cu mari traditii in sportul romanesc.

Astfel, la Dej si-au anuntat prezenta pentru a sustine pe Universitatea Cluj handbalistii de la Armatura "U" Agronomia Herz si fotbalistii de la Clujana si Sanatatea.

Mihai Tritean, managerul echipei de handbal masculin, prezent la conferinta de presa a Universitatii Cluj, si-a exprimat sprijinul moral pentru "Sepcile Rosii" in partida cu echipa a doua a rivalilor CFR Cluj& "Le doresc mult succes baietilor in partida de la Dej si in toate celelalte si ii asteptam cat mai repede si pe ei in primul esalon.

Echipa are nevoie de sprijinul presei, al suporterilor si al sportivilor din judet, daca vor sa faca performanta. Vreau sa se stie ca ne-am unit, ca suntem impreuna si ca suntem puternici.

Sa se stie ca se doreste performanta" , si-a motivat acesta suportul pentru fotbalistii de la "U" .

Nu este pentru prima data cand sportivii din Cluj-Napoca isi sustin colegii de la alte discipline. Altadata era un lucru obisnuit ca fotbalistii de la Universitatea sa vina la Sala Sporturilor pentru a fi alaturi de colegii lor, indiferent daca era baschet, volei sau handbal.

De cand echipa de fotbal evolueaza in esalonul secund, programul acestora se suprapune cu jocurile de la sala. Insa probabil este o premiera ca la un meci disputat in deplasare sa fie prezenti si alti sportivi de la club.

Dejenii joaca pentru prime grase

Conducerea clubului Unirea Dej a anuntat primele de joc pentru acest meci, 30 de milioane de lei vechi in caz de victorie si 20 de milioane la egalitate, pentru fiecare fotbalist. In alte meciuri, acestia aveau doar aproximativ 6 milioane in caz de victorie. Pretul bitelor va fi acelasi 100.000 de lei vechi.

De la Cluj si-au anuntat prezenta peste 1.000 de suporteri ai Universitatii.

Doar asistentii au ecuson FIFA

Alin Banceu, directorul sportiv al Universitatii, a spus ca Federatia Romana de Fotbal a fost informata de importanta acestui meci si de tensiunile care s-au creat in jurul partidei si a cerut ca meciul sa fie condus de o brigada de arbitri cu ecuson FIFA.

Ca raspuns la aceasta solicitare, Comisia Centrala a Arbitrilor i-a delegat pe Robert Dumitru (Brasov) la centru, ajutat la cele doua linii de catre Cristian Nica (Pitesti) si Zoltan Szekely (Baia Mare), ambii cu ecuson FIFA. Observator va fi Nicolae Grigorescu (Timisoara).

Robert Dumitru a arbitrat si in partida tur, cand meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Alin Banceu s-a declarat multumit cu delegarea.

Iodi, Galdeanu si Silaghi nu vor juca la Dej

Pentru meciul de la Dej, Leo Grozavu nu ii poate folosi pe Iodi, suspendat si pe Galdeanu si Szilagyi, accidentati. In schimb Codreanu si Santejudean au participat la antrenamentele din aceasta saptamana si pot fi o solutie pentru meciul cu Unirea Dej.

Desi cei de la CFR sunt extem de secretosi in ceea ce priveste fotbalistii care vor juca impotriva lui "U" , se pare ca portarul Stef ii va lua locul lui Curileac, care va fi rezerva lui Turcas la Pitesti. Anul trecut, la partida din tur, nu mai putin de 7 cfr-isti au evoluat impotriva rivalei de pe "Moina".