Una dintre cele doua case ale primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a fost "calcata" de hoti. Este vorba de imobilul din strada Toporasilor, unde acesta locuieste impreuna cu familia. Persoane necunoscute au patruns in imobil in toiul noptii, probabil pe baza informatiei ca nu este nimeni acasa, primarul fiind plecat din tara intr-o vizita oficiala.

Spargatorii au luat bani si bunuri de valoare. Surse din anturajul primarului sustin ca din casa ar fi disparut si un pistol cu gaze, lucru negat, insa, de edil. Politia are indicii, dar deocamdata nu le-a facut publice.

Spargerea a avut loc in noaptea de vineri spre sambata. Surse oficiale sustin ca la momentul respectiv nu era nimeni acasa, Hava fiind plecat, impreuna cu sotia, intr-o vizita oficiala in Spania, de unde s-a intors duminica.

Politia nu a dorit sa ofere nici un amanunt cu privire la spargere, insa primarul a recunoscut incidentul, chiar daca a spus ca ar fi preferat sa nu devina public pana in momentul in care nu este descoperit hotul. "Bine ca nu este nici o problema colaterala. Au disparut si bunuri importante si mai putin importante. Au disparut si ceva bani", a adaugat edilul din Alba Iulia.

De mentionat ca Hava nu a dorit, insa, sa precizeze ce obiecte i-au disparut din casa. Surse din anturajul primarului sustin ca hotii ar fi luat, pe langa alte bunuri, si un pistol cu gaze, proprietatea acestuia, insa edilul nu a confirmat acest lucru. Acesta a mai spus ca Politia are foarte multe indicii si ca spera ca faptasii sa fie descoperiti cat mai repede.

Este foarte posibil ca autorul spargerii sa-si fi ales momentul, avand in vedere faptul ca presa locala a anuntat vizita in strainatate a primarului. Vila acestuia este situata intr-unul dintre cartierele noi ale orasului, in spatele fostei piete alimentare din cartierul Cetate, intr-o zona retrasa si linistita.

Ziua, strada este destul de putin circulata, iar noaptea este pustie. In plus, se pare ca imobilul nu are alarma, ceea ce a permis hotilor sa intre fara ca nimeni sa-i auda, prin fortarea unui geam termopan.

Politia a fost anuntata de consilierul local Mihai Baco (PD), unul dintre oamenii de incredere ai lui Mircea Hava. In noaptea urmatoare, prea tarziu insa, zona a fost patrulata, la intervale regulate, de o masina a Politiei.

Conform declaratiei sale de avere, Mircea Hava nu avea bijuterii sau obiecte de arta de valoare mare, insa din casa i-au disparut totusi multe lucruri scumpe. Neoficial, surse din cadrul IPJ au mentionat ca prinderea hotilor care au jefuit locuinta edilului din Alba Iulia a devenit prioritatea numarul unu a oamenilor legii.

De altfel, anchetatorii au deja un cerc de suspecti, la fata locului fiind gasite o multime de indicii. Amanunte ar putea fi oferite presei zilele urmatoare, in functie de cum decurge ancheta.