Teza de doctorat a lui Dan Popescu, prorectorul Universitatii „Lucian Blaga" Sibiu, poarta titlul „Conceperea si aplicarea creatoare de catre Partidul Comunist Roman a teoriei industrializarii in economia socialista". Bibliografia lucrarii enumara autori precum V.I. Lenin,Gheorghe Gheorghiu-Dej si, din plin, Nicolae Ceausescu.

„Teza de doctorat de fata isi propune sa releve conceperea si aplicarea creatoare de catre partidul nostru a conceptului de industrializare socialista a Romaniei", scrie Popescu in introducerea lucrarii.

„Ne-am referit la gandirea despre industrializarea tarii elaborata la Conferinta nationala a partidului din 1945, ca moment insemnat pentru adancirea unor orientari de baza ale partidului in ce priveste dezvoltarea industriei in Romania; aceste orientari au fost relevate in lupta cu teoriile urmarind nu progresul tarii, ci intronarea vechilor stari de lucruri", semna Dan Popescu, in teza sa de doctorat din 1978. „De cea mai mare importansa in elaborarea acestei lucrari se inscrie studierea amplei opere a secretarului general al partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceausescu..

Desigur ca am luat in considerare si lucrari ale altor economisti si doctrinari romani si straini, ce ne-au oferit posibilitatea unei mai exacte evidentieri a valoroasei elaborari si aplicari creatoare de catre partid a teoriei industrializarii in economia noastra socialista", mai lauda Popescu in lucrarea sa.

Pornind de la aceasta teza de doctorat, Dan Popescu a urcat in ierarhia profesionala, astfel incat astazi aplica aceste teorii in cadrul Universitatii „Lucian Blaga" Sibiu, avand drept atributii delegate coordonarea planurilor strategice si elaborarea planurilor de afaceri, resursele bugetare si relatiile nationale de parteneriat.

Inspiratia lui Popescu

Bibliografia care a stat la baza tezei de doctorat a lui Dan Popescu enumera, printre altele, dar puse in cap de lista, cinci lucrari semnate de Karl Marx, una semnata de V.I. Lenin, 32 „scrise" de Nicolae Ceausescu si noua de Gheorghe Gheorghiu Dej.

Titlurile citate de Popescu sunt de genul „Programul Partidului Comunist Roman de Faurire a societatii socialiste multilateral dezvoltate si inaintare a Romaniei spre comunism" sau „PCR – continuator al luptei revolutionare si democratice a poporului roman, al traditiilor miscarii muncitoresti si socialiste din Romania", care este nimic altceva decat expunerea lui Nicolae Ceausescu la „adunarea festiva organizata cu prilejul aniversarii a 45 de ani de la crearea PCR".

Cuprins

Cuprinsul tezei de doctorat realizate de Dan Popescu este structurat pe cinci capitole, care cuprind titluri precum „Superioritatea si triumful gandirii marxiste fata de doctrinele burgheze", „Conceperea creatoare si infaptuirea de cptre PCR a conceptului de industrializare socialista in perioada de dupa Congresul al IX-lea al partidului" sau „Elemente novatoare in gandirea partidului".

Nebunie pe net

In urma publicarii unui material in editia de ieri a ZIARULUI de Sibiu, despre prorectorul Dan Popescu, pe site-ul www.ziaruldesibiu.ro, in urma celor cateva mii de afisari au ramas si o serie de mesaje, majoritatea acuzatoare la adresa lui Dan Popesc

„Daca omul asta va ajunge rector? Va dati seama ce se va intampla cu invatamantul sibian? Reactionati daca nu vreti ca invatamantul sibian sa moara! Vestile circula si asa vom pierde foarte multi candidati pentru Universitate! Imi pare tare rau, tinand cont ca Sibiul va fi capitala europeana in 2007.

Trebuie sa ne mandrim si pe partea asta, de invatamant si sa incercam sa ne ridicam la standardele europene, nu numai prin istorie si arhitectura", este un astfel de mesaj.

„Nu stiu daca ati vazut sondajul celor mai bune Universitati din Romania, dar Universitatea noastra este pe ultimele locuri. Cum vreti sa inaintam daca avem asa conducatori.

Degeaba sunt la Universitatea"Lucian Blaga", la unele facultati, decani si sefi de catedre buni pe care cei de "sus pusi" nu stiu sa-i aprecieze si ii trag in jos", se mai arata intr-unul din zecile de mesaje, scrise cam in aceeasi tonalitate.

Popescu a facut politie politica?

„A facut politie Politica, altfel nu putea lucra la oficiosul PCR – Scanteia. Formularul de adeziune la serviciile securitatii a fost semnat la varsta de 21 de ani, in data de 17.09.1962. Detinem copii ale dosarelor de colaborator al Securitatii, care se mai afla in arhivele CNSAS.

E foarte bine ca apare Legea Lustratiei", se arata intr-o sesizare trimisa pe adresa redactiei.

„Ele au fost si sunt elaborate in conditiile inspirarii, fertilizarii si dinamizarii gandirii economice romanesti, in conditiile imbogatirii gandirii economice romanesti, in conditiile imbogatirii gandirii marxiste in general de catre personalitatea complexa, de patriot si revolutionar inflacarat, de internationalist consecvent, de economist original si riguros a tovarasului Nicolae Ceausescu, secretarul general al partidului si presedintele Romaniei", Nicolae Popescu