Facem ce facem si tot ajungem la stadion. Adica la "potcoava" Ion Moina. Batranul stadion pe care evolueaza alb-negrii a devenit un aprig subiect de disputa in Cluj-Napoca.

Nu este de mirare, daca tinem cont de faptul ca el reprezinta o mina de aur: 9 hectare de teren intr-o zona splendida, in care metrul patrat ajunge la peste 400 de euro.

Pana acum o saptamana, Ion Moina, care in prezent se afla in administrarea Consiliului Judetean, era pe punctul de a fi demolat, in locul sau urmand sa fie construit un stadion la standarde europene in Valea Garbaului.

Toate bune si frumoase, numai ca noua constructie urma sa coste cel putin 12 milioane de euro, avand in vedere ca in zona trebuie introduse toate utilitatile si o infrastructura necesara unei asemenea baze sportive.

Terenul de sub Ion Moina valoreaza aproape 40 de milioane de euro si pretul terenului in zona creste de la o zi la alta. Numai ca autoritatile judetene nu au cum sa vanda terenul respectiv si, de asemenea, au obligativitatea de a construi intai un stadion si de-abia dupa aceea pot darama potcoava.

In aceste conditii, la inceputul acestei luni, Consiliul Judetean era pe punctul de a (re)trece stadionul in administrarea Consiliului Local, autoritatile locale urmand sa pompeze bani in reamenajarea potcoavei. Atata tot ca Ion Moina era o gaina cu oua de aur prea valoroasa pentru a fi lasata din mana.

Iar zilele trecute presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a gasit solutia salvatoare. Acesta, pe filiera primarului - de Cluj-Napoca, presedinte - de PD Emil Boc, a primit asigurari ca problema se va rezolva.

Astfel, pentru terenul de sub Ion Moina se va realiza un parteneriat public privat, o parte din banii necesari noului stadion urmand sa provina din aceasta asociere. Acest lucru se putea realiza si pana acum, numai ca banii rezultati nu ar fi fost de-ajuns pentru ridicarea unui nou stadion.

Dar acum aceasta problema s-a rezolvat, urmand sa fie schimbat amplasamentul, din Valea Garbaului, in Sanicoara.

Trebuie tinut cont de faptul ca, pe fondul noului amplasament al stadionului, pretul acestuia v-a scadea semnificativ, la sub 10 milioane de euro, intrucat in zona Sanicoara exista deja utilitati, precum si o infrastructura bine dezvoltata.

In ceea ce priveste terenul pe care va fi ridicat noul stadion, acesta va fi cedat Consiliului Judetean printr-o Hotarare de Guvern, el apartinand in prezent Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat Victoria.