Mai multi angajati ai unei societati de taximetrie din municipiul Alba Iulia au demisionat in bloc pe motiv ca nu le-au fost respectate mai multe drepturi din contractul de munca. Un numar de 12 taximetristi au semnat o declaratie comuna in care arata motivele pentru care au decis la hotararea de a demisiona.

"In perioada in care am fost angajatii firmei "Auto Centrum" SRL Alba Iulia am fost tratati cu acuta lipsa de respect din partea conducerii. Mai mult, conducerea firmei cauta diverse motive pentru a nu-si achita datoriile salariale fata de noi.

Cu toate ca in contractul individual de munca pe care fiecare l-am incheiat cu societatea era mentionat un program normal de munca, adica 8 ore zilnic, 5 zile din saptamana, in realitate noi munceam 14-16 ore zilnic, 7 zile pe saptamana. Mentionam ca nu programul ne deranja, ci faptul ca orele suplimentare nu ne erau macar recunoscute, dar decum achitate.

De asemenea, mentionam ca lunar ni se sustragea o anumita suma din drepturile salariale pentru anumite plati care trebuiau suportate de catre firma", sustin cei 12 demisionari.

Soferii au mai mentionat ca in momentul in care au incercat sa revendice ceea ce considera ei ca li se cuvenea legal, au intampinat "ostilitate" din partea reprezentantilor societatii. "In urma acestor evenimente nu credem ca putem fi condamnati pentru faptul ca am hotarat sa incheiem colaborarea cu firma respectiva. Incepand cu data de 17.03.2006 nu mai figuram ca angajati ai societatii.

In 17.04.2006 am fost chemati pentru a clarifica situatia financiara cu aceasta firma, dar si de aceasta data reprezentantii societatii au dat dovada de neseriozitate, refuzand categoric sa ne achite orice drept salarial", mai sustin cei 12 taximetristi demisionari.

Administratorul societatii "Auto Centrum" SRL, Elena Endenmuller, a respins, insa, toate acuzatiile fostilor angajati si a spus ca acestia nu au respectat conditiile la care s-au obligat prin contractul de munca. "Trebuiau sa se gandeasca ca au si obligatii, nu numai drepturi. I-am asteptat cu lichidarea pana in ultima zi. Trei dintre ei s-au intors. Pe ceilalti nu i-am mai primit inapoi.

Banii pe care ii vor acum sunt pierderi pe care le-au cauzat ei societatii. Au avut o serie de obligatii si responsabilitati pe care nu le-au respectat. Au semnat un contract din care au luat numai ce le-a convenit. Fiecare firma are regulamentul ei care trebuie respectat", a spus Elenea Endenmuller.

Potrivit patroanei firmei de taximetrie, in data de 16 martie, soferii demisionari au facut greva ilegal, iar in ziua urmatoare, 17 martie, au venit cu presiuni pentru a-si cere asa-zisele drepturi. "Nu am putut sa vorbesc cu toti odata. Le-am spus sa vina pe rand. Au venit dupa-amiaza, insa nu s-a putut discuta cu ei.

Ar trebui sa fie multumiti ca nu le-am cerut preavizul de 15 zile, prevazut de lege", a mai spus patronul si administratorul de la "City Taxi".

Conflictul dintre cele doua parti se anunta destul de disputat, avand in vedere ca nimeni nu vrea sa renunte la propria versiune asupra situatiei.